Stage bij een dagbesteding

Stage bij een dagbesteding wordt vaak aangeboden. Vaak worden er stageplekken aangeboden voor verschillende opleidingen zoals Social Work (HBO), Maatschappelijke zorg of Helpende niveau 1 en 2 (MBO). Voor andere relevante opleidingen zoals dierverzorging, begeleider zorgbedrijf, verzorgende enzovoort zijn ook vaak stages op een dagbesteding mogelijk.

Wat is een stage op een dagbesteding?

Een stage is een onderdeel van een opleiding, waarbij je zodoende praktijkervaring opdoet. Het doel van een stage bij een dagbesteding is dat je kunt ‘proeven’ aan hoe het is om te werken bij een dagbesteding. Vanuit school zal je onder begeleiding van een docent deze stage gaan lopen. Je gaat in de praktijk ervaren hoe je de werkzaamheden vindt en hoe je het vindt om met een bepaalde doelgroep te werken. 

stage-dagbesteding

Wat voor soorten stage zijn er bij een dagbesteding?

Er zijn verschillende soorten stages bij een dagbesteding. Dit komt ook omdat iedere dagbesteding op Jouwdagbesteding uniek en verschillend is. Je kunt zelf alle dagbestedingen in het aanbod op Jouwdagbesteding bekijken om te zien welk dagbesteding het beste bij je zou passen. Zo zijn er dagbestedingen in de horeca, zorgatelier, zorgboerderij, kringloopwinkel en nog veel meer. Qua doelgroepen kun je vaak kiezen uit uiteenlopende doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan het werken met ouderendementie, niet aangeboren hersenletsel (NAH) of gehandicapten.

Met de ‘wat past bij jou’ vragenfilter, vind jij de best passende stage op een dagbesteding!

Het vinden van de juiste stageplek is geen gemakkelijke opgave. Want hoe weet je nu welke dagbesteding het beste bij je zou passen? Ook zijn er enorm veel verschillende dagbestedingen waaruit je kunt kiezen. Daarnaast zijn er verschillende werkzaamheden die worden verricht op een dagbesteding. Met behulp van de ‘wat past bij jou’ vragenfilter kun je voor jezelf al een bepaalde voorkeur scheppen.. 

Stuur een bericht naar de dagbesteding naar wens

Wanneer je een leuke dagbesteding hebt gevonden, kun je gemakkelijk een bericht naar deze dagbesteding sturen. We geven je een tip: stuur een bericht naar meerdere dagbestedingen, zodat je de kans op een mooie stageplek vergroot. Heel veel succes met jouw stage!

Jouwdagbesteding zorg(t) voor verbinding!

Neem vrijblijvend contact met ons op

1 + 11 =

ilse-van-www.jouwdagbesteding.nl