Dagbesteding in de horeca

Dagbesteding in de horeca is heel erg populair. “Ik zoek een passende dagbesteding” wordt vaak als eerste vraag gesteld wanneer je op zoek bent naar een dagbesteding. Maar wanneer je het aanbod op Jouwdagbesteding bekijkt, dan is er enorm veel keuze. Graag helpen we je weg om wat dieper in te gaan op de verschillende soorten dagbesteding die worden aangeboden op Jouwdagbesteding. Dit keer bespreken we wat dagbesteding in de horeca inhoudt. 

Wat houdt dagbesteding in de horeca precies in?

Kijk jij uit naar een dagbesteding waar je jouw mooiste glimlach mag laten zien aan de gasten? Bij Jouwdagbesteding hebben we meerdere dagbestedingen voor jou in de horeca. Er zijn veel verschillende horeca denk aan bijvoorbeeld een friettent, lunchroom of koffiehuis. Dagbestedingen in de horeca spelen vaak in op de vele prikkels waar iemand mogelijk last van kan ervaren. Dit doen ze door verschillende werkzaamheden in aparte ruimtes aan te bieden.

Welke werkzaamheden zijn er bij een dagbesteding in de horeca?

De werkzaamheden zijn vaak heel erg divers.Je krijgt de mogelijkheid om te ontdekken welke werkzaamheden bij je passen en je leert iedere dag enorm veel bij. Belangrijk bij dagbestedingen in de horeca is dat de “drukkere” momenten in balans zijn met de prikkelarme momenten. Mooie voorbeelden van werkzaamheden zijn:
– Bestelling opnemen
– In de keuken een lekkere lunch klaarmaken
– Een heerlijk kopje koffie maken
– Bestek sorteren
– Servetten vouwen
– Tafels schoonmaken en alles spik en span maken!

De werkzaamheden verschillen per dagbesteding. Geef vooral ook aan wat je leuk zou vinden om te doen, de begeleiders denken graag mee en sluiten aan bij jou wensen. Lijkt je het wat om naar een dagbesteding in de horeca te gaan?

 Voor wie is een dagbesteding in de horeca geschikt?

Wanneer je op zoek bent naar een dagbesteding in de horeca, dan zal je over het algemeen iets beter prikkels moeten kunnen verdragen. Bij dit soort dagbestedingen komen er wat meer prikkels op je af door de inloop van mensen, de druk die er kan zijn van de gasten of doordat het chaotisch is in de keuken. Kan je hier niet altijd goed mee omgaan? Maak het bespreekbaar zodat de begeleiders kunnen kijken wat goed is voor jou en wanneer je even een rustmomentje nodig zou hebben! De meeste horeca dagbestedingen hebben ruimte voor de volgende doelgroepen:
– Autisme
Niet aangeboren hersenletsel (NAH)
– Jongeren
– Volwassenen
– Lichamelijke beperking
Verstandelijke beperking

Je mag er vanuit gaan dat er nog meer doelgroepen terecht kunnen bij een dagbesteding in de horeca. Wanneer je op Jouwdagbesteding een horeca vindt die perfect bij jou past, neem dan vooral snel even contact op met de dagbesteding. Stel je vragen en zorg er zo voor dat je op de plek terecht komt die écht bij je past!

dagbesteding-in-horeca-jouwdagbesteding

Ontdek de allermooiste dagbestedingen in de horeca!

Zoals je kunt lezen zijn de werkzaamheden erg verschillend en afwisselend Oriënteer je rustig op Jouwdagbesteding en bekijk de verschillende dagbestedingen. Je ontdekt vanzelf welke horeca dagbesteding je het meeste aanspreekt. Daarna is het altijd aan te raden om via het contactformulier contact op te nemen met de dagbesteding.  

Jouwdagbesteding zorg(t) voor verbinding!

Neem vrijblijvend contact met ons op

12 + 4 =

ilse-van-www.jouwdagbesteding.nl