Wat houdt dagbesteding precies in?

De vraag ‘wat houdt dagbesteding precies in’ wordt ons regelmatig gesteld. En dat is ook niet zo gek: er zijn immers zoveel varianten, dat de definitie van dagbesteding soms best lastig is om vast te leggen. Ontdek wat de betekenis van een dagbesteding is, welke verschillende dagbestedingsplekken er allemaal zijn en welke categorieën er bestaan.

De betekenis van dagbesteding

Kort gezegd is een dagbesteding een plek die zorgt voor een herkenbare dagstructuur en daarnaast zorgt voor een zinvolle invulling van de dag. Dit doe je vaak niet alleen, maar samen met anderen die ook naar de dagbesteding komen. Ook zorgt dagbesteding ook ervoor dat mantelzorgers worden ontlast, maar dat het voor cliënten wel mogelijk blijft om thuis te blijven wonen.

Welke dagbestedingsplekken zijn er?

Er zijn enorm veel verschillende dagbestedingsplekken. Iedere dagbestedingsgroep is anders en bediend verschillende doelgroepen. Zo zijn er dagbestedingsplekken met als doelgroep autisme, blind/slechtziend, chronisch ziek, dementie, doof/slechthorend, gedragsproblemen, lichamelijke beperking, meervoudige beperking, niet aangeboren hersenletsel, ouderen, psychische aandoening, verslaving, vrijwilliger, jongeren, kinderen of vluchtelingen.

Het is belangrijk dat je een dagbesteding kiest die bij je past. Daarom heeft Jouwdagbesteding een speciale ‘wat past bij jou’ vragenfilter ontwikkeld. Hierin kun jij je persoonlijke voorkeuren aangeven en komt daarna een selectie van dagbestedingen naar voren welke het beste bij jou zouden passen.

Nieuwsgierig om diverse dagbestedingsplekken te ontdekken?

Welke verschillende categorieën dagbestedingen bestaan er?

Ook de omgeving of het type dagbesteding kan erg verschillend zijn. Zo zijn er dagbestedingen met als categorie buurthuis, circus, dieren, fabriek, fietsenmakerij, garage, groenvoorziening, handenarbeid, horeca, hotel, houtbewerking, ICT / computers, koken, kunst, postbode, recreatie, recycling, schoonmaak, sport, theater, transport, wasserette, winkel en zorg.

Een dagbesteding in de buurt is natuurlijk het allerfijnste. Maak daarom gebruik van de postcodefilter om te kijken welke dagbesteding er bij jou in de buurt zit.

Jouwdagbesteding zorg(t) voor verbinding!

Neem vrijblijvend contact met ons op

15 + 2 =