Dagbesteding voor mensen met dementie

Dagbesteding voor mensen met dementie kan enorm belangrijk zijn. Maar ook voor de mantelzorgers is er dagbesteding beschikbaar.  Dementie is een verzamelnaam van ziektes waarbij de hersenen de informatie die binnenkomt niet meer goed kunnen verwerken. Een veel voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer. Gevolgen van dementie zijn bijvoorbeeld veranderend gedrag en geheugenverlies. Deze symptomen zorgen ervoor dat mensen met dementie veel structuur nodig hebben. Bij een dagbesteding wordt er daarom veel structuur aangeboden, dit kan bijdragen aan het langer thuis wonen van mensen met dementie. Er wordt vaak gezocht naar “dagbesteding voor mensen met dementie” wanneer een begeleider, aanverwant of iemand zelf met dementie opzoek gaat naar een dagbesteding. Jouwdagbesteding is de juiste plek om de zoektocht naar een passende dagbesteding te starten!

Welke soorten dagbesteding voor mensen met dementie zijn er?

Het is belangrijk om eerst in kaart te brengen wat de talenten, de wensen en de behoeftes zijn van iemand met dementie. Ook de mensen om iemand met dementie heen hebben vaak behoefte aan een kort lijntje over de zorg die ingezet wordt, dus breng die behoeftes ook in kaart. 
Er zijn veel verschillende soorten dagbesteding voor mensen met dementie. Begin de zoektocht naar een passende dagbesteding op de “alle dagbestedingspagina”. Aan de linkerkant kan worden aangevinkt welk type dagbesteding zou kunnen passen. Denk bijvoorbeeld een atelier, boerderij, buurthuis, circus, dieren, fabriek, fietsenmakerij, garage, groenvoorziening, handenarbeid, horeca, hotel, houtbewerking, ICT / computers, koken, kunst, postbode, recreatie, recycling, schoonmaak, sport, theater, transport, wasserette, winkel en zorg.

dagbesteding-voor-mensen-met-dementie-jouwdagbesteding

Nog leuker: ga zelf of samen opzoek naar een passende dagbesteding

Bij Jouwdagbesteding vind je voor mensen met dementie een enorm ruim aanbod aan dagbestedig. Ben je benieuwd naar welke dagbesteding bij jou of degene waarvoor jij op zoek bent past? Daar helpen wij jou bij, door middel van de “wat past bij jou” vragenfilter. Deze vragenfilter bestaat uit 5 gemakkelijke (picto)vragen waarmee je een voorkeur voor een dagbesteding kan ontdekken. De dagbestedingen die naar voren komen kunnen op voorhand al bij jou passen. Bekijk de dagbestedingen en je krijgt direct een indruk door de foto’s en de informatie, je kan hen vervolgens gemakkelijk een bericht sturen door op de knop “stuur een bericht” te klikken!  

Jouwdagbesteding zorg(t) voor verbinding!

Neem vrijblijvend contact met ons op

4 + 8 =

ilse-van-www.jouwdagbesteding.nl