Dagbesteding bij een zorgatelier

Dagbesteding bij een zorgatelier is heel erg populair. “Ik zoek een passende dagbesteding” wordt vaak als eerste vraag gesteld wanneer je op zoek bent naar een dagbesteding. Maar wanneer je het aanbod op Jouwdagbesteding bekijkt, dan is er enorm veel keuze. Graag helpen we je weg om wat dieper in te gaan op de verschillende soorten dagbesteding die worden aangeboden op Jouwdagbesteding. Dit keer bespreken we wat dagbesteding bij een zorgatelier inhoudt. 

Wat houdt dagbesteding bij een zorgatelier precies in?

Wat voorop staat bij een zorgatelier is de creativiteit. Niet voor niets is dagbesteding bij een zorgatelier erg populair. Bij een zorgatelier wordt voornamelijk de nadruk gelegd op creativiteit gericht op zelfontplooiing en het ontdekken van jouw fantasie. Dagbesteding bij een zorgatelier zal voornamelijk binnen plaatsvinden en heeft een rustige sfeer. Er zal niet veel aanloop zijn van mensen van buitenaf en dat zorgt voor rust in de groep. Een zorgatelier krijgt kleur, straalt energie en vooral ook warmte uit door de werkzaamheden die zij verrichten. Vaak heeft een zorgatelier een beetje een huiselijk gevoel. 

 

dagbesteding-bij-een-zorgatelier-atelier-jouwdagbesteding

Welke werkzaamheden zijn er allemaal bij een zorgatelier?

Er zijn veel verschillende dagbestedingen in een vorm van een zorgatelier, elk zorgatelier geeft dit weer op zijn eigen manier vorm. Er zijn wel veel overeenkomsten bij deze zorgateliers en dat typeert ook dat het een zorgatelier is. Ze hebben één ding allemaal gemeen, er wordt kunst gemaakt. Denk hierbij aan werkzaamheden met:
– Tekenen
– Schilderen
– Mozaïeken

Bij een zorgatelier worden de mooiste kunstwerken gemaakt. Vaak worden deze dan ook weer vanuit het zorgatelier verkocht en hebben cliënten ook een rol in het verkopen van de kunstwerken. Zoals het plakken van prijsstickers, inpakken van kunstwerken en het verzorgen van een mooi glimlach aan de klant. 

Benieuwd naar welke zorgatelier bij jou past?

Voor wie is een zorgatelier allemaal geschikt?

Een zorgatelier biedt vaak dagbesteding aan een brede doelgroep. Er zijn meestal geen specifieke voorwaarden die nodig zijn voor het deelnemen aan een activiteit bij een zorgatelier. Elke locatie heeft weer zijn eigen specialisme. Een greep uit de doelgroepen die passen bij een dagbesteding bij een zorgatelier:
Ouderen
Verstandelijke beperking
– Lichamelijke beperking
– Autisme
– Doof/slechthorend
Dementie
Niet aangeboren hersenletsel (NAH)

Pin je vooral niet vast op bovengenoemde doelgroepen. Mocht je namelijk een zorgatelier op Jouwdagbesteding vinden die helemaal bij je past, neemt dan vooral contact op. Het is altijd aan te raden om contact op te nemen, zodat al je vragen kunnen worden beantwoord. 

Ontdek de allermooiste zorgateliers!

Zoals je kunt lezen zijn de activiteiten van een bij een zorgatelier vooral heel creatief maar ook veelzijdig. Oriënteer je rustig op Jouwdagbesteding en bekijk de verschillende zorgateliers. Je ontdekt vanzelf welke dagbesteding je het meeste aanspreekt. Daarna is het altijd aan te raden om via het contactformulier contact op te nemen met het zorgatelier. 

Jouwdagbesteding zorg(t) voor verbinding!

Neem vrijblijvend contact met ons op

6 + 7 =

ilse-van-www.jouwdagbesteding.nl