Dagbesteding op een zorgboerderij

Dagbesteding op een zorgboerderij is heel erg populair. “Ik zoek een passende dagbesteding” wordt vaak als eerste vraag gesteld wanneer je op zoek bent naar een dagbesteding. Maar wanneer je het aanbod op Jouwdagbesteding bekijkt, dan is er enorm veel keuze. Graag helpen we je weg om wat dieper in te gaan op de verschillende soorten dagbesteding die worden aangeboden op Jouwdagbesteding. Dit keer bespreken we wat dagbesteding op een zorgboerderij inhoudt. 

Wat houdt dagbesteding op een zorgboerderij precies in?

Kenmerkend voor een zorgboerderij is dat de dagbesteding op een boerderij plaatsvindt. Over het algemeen liggen boerderijen op een ruime, landelijke ligging omringd door natuur. Hierdoor is een zorgboerderij vaak uitstekend geschikt wanneer je op zoek bent naar een wat rustigere dagbesteding. Doordat een dagbesteding op een zorgboerderij erg populair is, zijn er inmiddels veel verschillende type zorgboerderijen ontstaan. Denk aan bijvoorbeeld een kinderboerderij, boerderijwinkel of zelfs een minicamping. 

Welke werkzaamheden zijn er allemaal op een zorgboerderij?

Omdat er zoveel verschillende type zorgboerderijen zijn, zijn er enorm veel verschillende werkzaamheden. Denk aan werkzaamheden zoals: het verzorgen en voeren van de dieren, het schoonmaken van de stallen, het bijhouden van de (moes)tuin, sjouwen, meehelpen in de winkel, snoeien van bomen en struiken en werken in de houtwerkplaats. De activiteiten verschillen per zorgboerderij, dus bekijk snel welke zorgboerderij het beste bij jou past qua werkzaamheden.  

Voor wie is een zorgboerderij allemaal geschikt?

Ook dit verschilt per zorgboerderij. Een zorgboerderij heeft namelijk vaak haar eigen specialisme. Maar wanneer we kijken naar zorgboerderijen in algemeenheid kunnen de volgende mensen terecht op een zorgboerderij:
– Mensen met een lichamelijk of verstandelijke beperking
– Mensen met psychiatrische problemen
– Mensen met dementie
– Jongeren met leerproblemen
– Jongeren met gedragsproblemen
– Mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH)
– Mensen met een burn-out of overspannen zijn
Ouderen en vrijwilligers

Pin je vooral niet vast op bovengenoemde doelgroepen. Mocht je namelijk een zorgboerderij op Jouwdagbesteding vinden die helemaal bij je past, neemt dan vooral contact op. Het is altijd aan te raden om contact op te nemen, zodat al je vragen kunnen worden beantwoord. 

dagbesteding-op-een-zorgboederij

Ontdek de allermooiste zorgboerderijen!

Zoals je kunt lezen zijn de activiteiten van een zorgboerderij erg veelzijdig. Oriënteer je rustig op Jouwdagbesteding en bekijk de verschillende zorgboerderijen. Je ontdekt vanzelf welke zorgboerderij je het meeste aanspreekt. Daarna is het altijd aan te raden om via het contactformulier contact op te nemen met de zorgboerderij.  

Jouwdagbesteding zorg(t) voor verbinding!

Neem vrijblijvend contact met ons op

10 + 2 =

ilse-van-www.jouwdagbesteding.nl