Dagbesteding bij een kringloopwinkel

Dagbesteding bij een kringloopwinkel is heel erg populair. “Ik zoek een passende dagbesteding” wordt vaak als eerste vraag gesteld wanneer je op zoek bent naar een dagbesteding. Maar wanneer je het aanbod op Jouwdagbesteding bekijkt, dan is er enorm veel keuze. Graag helpen we je weg om wat dieper in te gaan op de verschillende soorten dagbesteding die worden aangeboden op Jouwdagbesteding. Dit keer bespreken we wat dagbesteding bij een kringloopwinkel inhoudt. 

Wat houdt dagbesteding bij een kringloopwinkel precies in?

Zoals de naam “kringloopwinkel” al verklapt: bij deze dagbestedingen werk je in een winkel. Niet zomaar een winkel, een bijzondere winkel. Een kringloopwinkel staat ervoor om een artikel een nieuw leven te geven. Er wordt vaak gekeken of artikelen nog heel zijn en of ze nog schoon en bruikbaar zijn voor iemand anders. Bij een kringloopwinkel komen er regelmatig mensen binnengelopen om wat te kopen hierdoor is het in de winkel vaak wat drukker. Dagbestedingen die een kringloopwinkel zijn hebben hiervoor vaak ook een extra ruimte waar iemand wat meer rust kan opzoeken en werkzaamheden buiten de winkel kan uitvoeren. 

Welke werkzaamheden zijn er bij een kringloopwinkel?

Er zijn verschillende werkzaamheden die worden verricht op een dagbesteding bij een kringloopwinkel. Het belangrijkste is dat mensen die iets komen kijken de artikelen goed kunnen bekijken en uiteindelijk met een leuke nieuwe aankoop de deur uitgaan. Een aantal werkzaamheden die bij een kringloopwinkel gedaan worden zijn:
– Klanten te woord staan
– Artikelen uitzoeken
– Artikelen schoonmaken
– Artikelen repareren
– Artikelen opknappen

Elke kringloopwinkel geeft de dagbesteding weer zijn eigen draai. Vaak zie je ook dat er een koffiecorner aanwezig is waar mensen een kopje koffie kunnen drinken. Dan zijn er ook werkzaamheden als serveren of tafeltjes schoonmaken. De werkzaamheden verschillen per locatie. Benieuwd naar een dagbesteding in de vorm van een kringloopwinkel?

Voor wie is een dagbesteding bij en kringloopwinkel geschikt?

Dit is voor elke locatie weer anders omdat iedere locatie weer zijn dagbesteding anders heeft vormgegeven. Over het algemeen is een dagbesteding bij een kringloopwinkel wel wat prikkelgevoeliger omdat het een inloop is voor mensen van buitenaf.  Over het algemeen kunnen hier mensen terecht uit de volgende doelgroepen:
– Autisme
Dementie
Niet aangeboren hersenletsel (NAH)
– Vluchtelingen
Gehandicapten
– Jongeren
– Volwassenen
– Verslaving
– Psychische aandoening
Ouderen

Pin je vooral niet vast op bovengenoemde doelgroepen. Mocht je namelijk een kringloopwinkel op Jouwdagbesteding vinden die helemaal bij je past, neem dan vooral contact op. Het is altijd aan te raden om contact op te nemen, zodat al je vragen kunnen worden beantwoord. 

dagbesteding-kringloop-jouwdagbesteding

Ontdek de allermooiste kringloopwinkels!

Zoals je kunt lezen zijn de activiteiten bij een kringloopwinkel erg verschillend. Oriënteer je rustig op Jouwdagbesteding en bekijk de verschillende kringloopwinkels. Je ontdekt vanzelf welke kringloopwinkel je het meeste aanspreekt. Daarna is het altijd aan te raden om via het contactformulier contact op te nemen met de kringloopwinkel.  

Jouwdagbesteding zorg(t) voor verbinding!

Neem vrijblijvend contact met ons op

9 + 12 =

ilse-van-www.jouwdagbesteding.nl