Welke dagbesteding activiteiten zijn er?
Welke dagbestedingsactiviteiten zijn er allemaal? Dit is een vraag die ons regelmatig wordt gesteld. En dat is ook niet zo gek: er zijn immers zoveel verschillende dagbestedingsactiviteiten. Per dagbesteding verschilt het soort dagbestedingsactiviteiten. Ontdek verder welke verschillende soorten dagbesteding er allemaal zijn, welke categorieën er bestaan en hoe je gebruik kunt maken van de unieke ‘wat past bij jou’ vragenfilter.
Diverse dagbestedingsactiviteiten
Er zijn enorm veel verschillende dagbestedingsactiviteiten en de daadwerkelijke werkzaamheden verschilt per dagbesteding. Grofweg kunnen we drie categorieën onderscheiden, namelijk: belevingsgericht, arbeidsmatig en ontwikkelingsgericht. Bij belevingsgericht gaat erom dat je om leert gaan met je beperking en hoe er zo zelfstandig mogelijk kan worden blijven geleegd. Bij arbeidsmatige dagbesteding wordt er een alternatief voor werk of school geboden. Bij ontwikkelsgerichte dagbesteding ligt de focus op het ontwikkelen van vaardigheden. Met een goed plan van aanpak ga je hiermee aan de slag.
Welke verschillende categorieën bestaan er?
Omdat de dagbestedingsactiviteiten verschillen per dagbesteding, is het slim om alvast te bepalen welke dagbesteding het beste zou passen. Zo kan men naar bijvoorbeeld een atelier, boerderij, buurthuis, circus, dieren, fabriek, fietsenmakerij, garage, groenvoorziening, handenarbeid, horeca, hotel, houtbewerking, ICT / computers, koken, kunst, postbode, recreatie, recycling, schoonmaak, sport, theater, transport, wasserette, winkel en zorg.
Een locatie in de buurt is natuurlijk het allerfijnste. Op Jouwdagbesteding vind je alle dagbestedingen in de buurt! Maak daarom gebruik van de postcodefilter om te kijken welke dagbesteding er bij jou in de buurt zit.
Voor welke doelgroep is er dagbesteding?
Er worden voor enorm veel doelgroepen dagbestedingsplekken aangeboden. Zo zijn er dagbestedingsplekken met als doelgroep autisme, gehandicapten, blind/slechtziend, chronisch ziek, dementie, doof/slechthorend, gedragsproblemen, lichamelijke beperking, mantelzorgers, meervoudige beperking, niet aangeboren hersenletsel (NAH), ouderen, psychische aandoening, verslaving, vrijwilliger, jongeren, kinderen of vluchtelingen.
Met de ‘wat past bij jou’ vragenfilter, vind jij de best passende dagbesteding!
Een geschikte dagbesteding vinden kan soms heel ingewikkeld zijn. Het belangrijkste is dat je op een plek terecht komt waarbij jouw wensen, talenten en vaardigheden het allerbeste tot z’n recht komen. Maar vooraf bepalen welke dagbesteding dit dan zou moeten zijn, kan soms lastig en frustrerend zijn. Met de ‘wat past bij jou’ vragenfilter vind jij in 5 vragen de dagbesteding die het beste bij je past!
Jouwdagbesteding zorg(t) voor verbinding!