Hoe vind je een passende dagbesteding?

Hoe vind je een passende dagbesteding is een vraag die regelmatig wordt gesteld. Logisch, omdat het enorm belangrijk is dat jij of diegene waarvoor je een dagbesteding zoekt op een passende dagbesteding terecht komt.  We helpen je graag op weg om de best passende dagbesteding te vinden. 

Waarom een passende dagbesteding zo fijn is

Dagbesteding is een goede oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een vaste structuur. Maar ook voor mantelzorgers kan dagbesteding enorm prettig zijn. Er zijn enorm veel verschillende dagbestedingen, denk aan een atelier, boerderij, buurthuis, circus, dieren, fabriek, fietsenmakerij, garage, groenvoorziening, handenarbeid, horeca, hotel, houtbewerking, ICT / computers, koken, kunst, postbode, recreatie, recycling, schoonmaak, sport, theater, transport, wasserette, winkel en zorg.

Juist omdat er zoveel dagbestedingen zijn, is het belangrijk om naar een dagbesteding te gaan die fijn is. Ook omdat het proces om naar een dagbesteding te gaan vaak veel tijd in beslag neemt is het natuurlijk goed als je direct de juiste keuze maakt. 

Hier dien je rekening mee te houden

Als je op zoek bent naar een dagbesteding dan kun je alvast over de volgende zaken nadenken:
– Wat zijn de interesses?
– Wat is het doel met de dagbesteding?
– Op welke dagen?
– Welk type dagbesteding heeft de voorkeur?
– Welke eigen bijdrage is van toepassing? Bijvoorbeeld WLZ of WMO. 
– De eerste keer is niet altijd ‘meteen raak’; neem de tijd voor de oriëntatie en leg contact met verschillende aanbieders. 

Zo zijn er nog veel meer vragen die kunnen worden gesteld. En juist omdat dit soms best lastig kan zijn, heeft Jouwdagbesteding een vragenfilter ontwikkeld. Na het invullen van dit vragenfilter, worden de best passende dagbestedingen getoond. Handig toch? 

Met de ‘wat past bij jou’ vragenfilter de best passende dagbesteding vinden!

Een geschikte dagbesteding vinden kan zoals je leest soms heel ingewikkeld zijn. Het belangrijkste is dat je op een plek terecht komt waarbij jouw wensen, talenten en vaardigheden het allerbeste tot z’n recht komen. Maar vooraf bepalen welke dagbesteding dit dan zou moeten zijn, kan soms lastig en frustrerend zijn. Met de ‘wat past bij jou’ vragenfilter vind jij in 5 vragen de dagbesteding die het beste bij je past!

Schakel onze hulp in

Ben je met veel enthousiasme begonnen aan  de zoektocht naar een passende dagbesteding, maar kom je er toch niet uit? Schakel dan onze hulp in door een bericht naar ons te sturen. Wij kennen de dagbestedingen goed en kunnen voor jou als een mooie selectie maken. Onze hulp is altijd gratis en vrijblijvend. 

Jouwdagbesteding zorg(t) voor verbinding!

Neem vrijblijvend contact met ons op

7 + 1 =

ilse-van-dalen