Dagbesteding voor mensen met autisme

Autisme is een verzamelnaam voor gedragskenmerken die duiden op een beperkt functioneren op o.a. volgende gebieden: integreren van informatie, sociale interactie en flexibiliteit. Bij autisme wil het niet direct zeggen dat er sprake is van een verlaagde intelligentie, de meeste mensen hebben namelijk een normale tot hoge intelligentie! 

 

Wat is belangrijk?

Voor iemand met autisme is het belangrijk dat er structuur geboden wordt bij een dagbesteding. Dit zorgt voor voorspelbaarheid en daar heeft iemand met autisme veel baat bij. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de verwerkingssnelheid, geef iemand met autisme wat meer tijd om informatie te verwerken. 

Er wordt vaak gezocht naar “dagbesteding voor mensen met autisme” wanneer iemand met autisme, een begeleider of aanverwant opzoek gaat naar een dagbesteding. Jouwdagbesteding is de juiste plek om de zoektocht naar een passende dagbesteding te starten! Benieuwd hoe je in aanmerking komt voor dagbesteding? Je leest het hier. 

Welke soorten dagbesteding voor mensen met autisme zijn er?

Omdat autisme zich bij iedere persoon weer anders uit is het belangrijk dat eerst in kaart wordt gebracht wat de behoefte is van de persoon met autisme. Zo heeft de een meer behoefte aan individuele werkzaamheden en heeft de ander meer behoefte aan om wat samen te doen. Kijk ook samen naar de invulling van de dag, iemand met autisme kan gevoelig zijn voor prikkels om zich heen. Soms kan een rustmoment iemand met autisme heel erg helpen. 

Er zijn veel verschillende soorten dagbesteding voor mensen met autisme. Begin de zoektocht naar een passende dagbesteding op de “alle dagbestedingspagina”. Aan de linkerkant kan worden aangevinkt welk type dagbesteding zou kunnen passen. Denk bijvoorbeeld een atelier, boerderij, buurthuis, circus, dieren, fabriek, fietsenmakerij, garage, groenvoorziening, handenarbeid, horeca, hotel, houtbewerking, ICT / computers, koken, kunst, postbode, recreatie, recycling, schoonmaak, sport, theater, transport, wasserette, winkel en zorg.

dagbesteding-voor-mensen-met-dementie-jouwdagbesteding

Nog leuker: ga zelf of samen opzoek naar een passende dagbesteding

Bij Jouwdagbesteding vind je voor mensen met autisme een enorm ruim aanbod aan dagbesteding. Ben je benieuwd naar welke dagbesteding bij jou of degene waarvoor jij op zoek bent past? Daar helpen wij jou bij, door middel van de “wat past bij jou” vragenfilter. Deze vragenfilter bestaat uit 5 gemakkelijke (picto)vragen waarmee je een voorkeur voor een dagbesteding kan ontdekken. De dagbestedingen die naar voren komen kunnen op voorhand al bij jou passen. Bekijk de dagbestedingen en je krijgt direct een indruk door de foto’s en de informatie, je kan hen vervolgens gemakkelijk een bericht sturen door op de knop “stuur een bericht” te klikken!  

Jouwdagbesteding zorg(t) voor verbinding!

Neem vrijblijvend contact met ons op

15 + 8 =

ilse-van-www.jouwdagbesteding.nl