Het is mogelijk: Corona én leuke dagbestedingsactiviteiten

Sinds maart 2020 houdt het coronavirus iedereen in haar greep. Vanzelfsprekend zal iedereen zich aan de voorgeschreven maatregelen houden. Ook of juist wanneer er een volledige lockdown komt, moeten dagbestedingen juist op een veilige manier door kunnen gaan. Lees snel verder om enkele ‘corona-proof’ activiteiten je wellicht als dagbesteding kunt gaan ondernemen, want het is mogelijk: corona én leuke dagbestedingsactiviteiten!

1. Ga op vaste momenten videobellen

Juist nu is het enorm belangrijk dat cliënten zich verbonden voelen met de dagbestedingsgroep. Hoe relatief gemakkelijk is het dan om bijvoorbeeld via Zoom met elkaar op vaste momenten te videobellen? Er is altijd wel iets te vertellen en cliënten zien dat ze niet de enige zijn die het een lastige situatie vinden. Ook eventuele vragen kunnen met de hele groep worden besproken.

2. Maak een videoslinger

Een wat? Ja, je leest het goed: een videoslinger! Het idee achter een videoslinger is dat iedereen een klein selfie video inspreekt. Bedenk een leuk onderwerp waar iedereen iets over moet vertellen. Monteer al deze kleine video’s achter elkaar en stuur deze videoslinger naar iedereen toe. Het zal je verbazen hoe leuk clienten dit zullen vinden!

3. Maak een digitaal programma

Een digitaal dagprogramma maken is een mooie kans om toch nog een stuk dagbesteding te kunnen aanbieden. Denk aan digitale dagprogramma’s zoals knutselen, zingen, gym, moppentappen, dansen of samen een film kijken. Je maakt als het ware een virtuele huiskamer waar je tussen de activiteiten door ook met elkaar kunt bijkletsen of bijvoorbeeld samen muziek kunt luisteren. Ook voor ouderen is dit leuk!

4. Verstuur samen een kaartje

Zijn er creativelingen in de zaal? Maak een persoonlijke kaart. Foto’s, stiften, kleurtjes of toch een verfkwast? Trek al de creatieve benodigdheden uit de kast om de kaart uniek te maken. Vervolgens even lekker naar buiten om naar de brievenbus te gaan, fietsen of wandelen met een doel is altijd leuker. Ik zie de glimlach al op het gezicht van de persoon waar je de mooie kaart naar toe gaat zenden… Laat de voorpret nu maar alvast beginnen!

5. Ga samen kleuren

Ik hoor het al: “kleuren? Nee dat is niks voor mij”. Een valkuil is om iemand de opdracht te geven om te kleuren. Gooi ze niet in het diepen maar ga samen kleuren, ze hebben een voorbeeld nodig. Je merkt dan dat het rustgevend is om samen te kleuren en er ontstaan gezellige gesprekken. Daarnaast is het bewezen dat kleuren goed is voor de hersenen. Wellicht dat je een verborgen talent ontdekt? Niet één maar drie vliegen in één klap!  

dagbesteding

6. Raamkoffie

Juist nu is het leuk om creatief te zijn zodat je je naasten kunt blijven bezoeken. En door de corona kan het al een tijd geleden zijn. Dus waarom zou je raamkoffie niet eens kunnen proberen? Ga samen met de client naar opa en oma en drink een kop koffie met een raam ertussen. De verstaanbaarheid is vaak niet geweldig, maar wees brutaal en neem een luidspreker mee! Uiteindelijk zorgt dat je elkaar weer kunt zien voor de grootste glimlach!

Jouwdagbesteding zorg(t) voor verbinding!

Neem vrijblijvend contact met ons op

12 + 4 =