Wat betaal je voor dagbesteding?

Wat betaal je voor dagbesteding is een vraag die vaak gesteld wordt. In Nederland kennen we diverse goede zorgregelingen. De zorg kent een hoge mate van kwaliteit, maar wordt door verschillende regelgeving en wetgeving soms erg ingewikkeld. Er heerst vaak een onduidelijkheid over welke kosten je zelf zal moeten betalen wanneer er gebruik wordt gemaakt van dagbesteding en dagbehandeling. We nemen je mee in het proces en geven je duidelijkheid.

Is er een indicatie oftewel beschikking?

Bij het aanvragen van een dagbesteding of dagbehandeling is een indicatie oftewel beschikking nodig. Deze vraag je aan bij de gemeente via het zogenaamde zorgloket. in de beschikking staat op welke zorg je recht hebt. In het artikel ‘Hoe vraag ik dagbesteding aan’ hebben we een stappenplan geschreven. Deze kun je hier inzien.

Na de beschikking

Wanneer de beschikking voor dagbesteding is afgegeven, dan kan er worden gezocht naar een geschikte dagbesteding. Dat kan via de website van Jouwdagbesteding, omdat hier de meeste dagbestedingen bij zijn aangesloten. Vanuit daar bepaal jijzelf welke dagbesteding het beste past en kan er een afspraak voor een kennismaking worden ingepland.

Wat betaal je voor dagbesteding?

Zo hoog is de eigen bijdrage voor dagbesteding en dagbehandeling

Wanneer de beschikking is afgegeven en je weet welke dagbesteding het gaat worden, dan kun je gaan starten bij de dagbesteding. De kosten voor dagbesteding of dagbehandeling worden door de gemeente vergoed op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Houd rekening met een eigen bijdrage van € 19 per maand dan weet je wat je betaalt voor dagbesteding.

Dagbesteding zonder beschikking mogelijk?

Het is mogelijk om deel te nemen aan dagbesteding ook wanneer er geen beschikking is. De financiële afwikkeling komt dan voor eigen rekening. 

Verdere kosten?

De € 19 eigen bijdrage per maand zijn in de basis de enige kosten die worden gemaakt. Verder is het per dagbesteding verschillend of er nog een extra bijlage wordt verlangt. Zo worden maaltijden en materiaalkosten niet vergoed vanuit de WMO en is het dus afhankelijk van de dagbesteding wat hierin het beleid is. Bekijk alle dagbestedingen hier.

Vind jouw perfecte dagbesteding

Het vinden van een passende dagbesteding is lastig, want waar moet je beginnen? Op Jouwdagbesteding natuurlijk. Op Jouwdagbesteding kun je vrijblijvend kennismaken met verschillende dagbestedingen.
Bekijk alle dagbestedingen per plaats om te kijken welke dagbesteding bij jou in de buurt zit.

 

Jouwdagbesteding zorg(t) voor verbinding!

Neem vrijblijvend contact met ons op

15 + 11 =

Ruben-van-jouwdagbesteding