Podiumgesprek: Zorgboerderij Reek

Op Jouwdagbesteding.nl kan een dagbesteding een podiumplek creëren door middel van foto’s, informatie en unieke kenmerken. Maar sommige verhalen, visies en drijfveren hebben meer ruimte nodig. Deze keer hebben wij met Riekie Kappen, eigenaresse van Zorgboerderij Reek gesproken.

Wie is de initiatiefnemer achter Zorgboerderij Reek?

Lang geleden heeft boer Ruud de boerderij overgenomen van zijn vader en op het achterste stukje land een nieuwe stal gebouwd. Nadat Boerin Riekie ging werken in de jeugdzorg, kinderdagverblijven en in een residentiële instelling voor kinderen met autisme en aanverwante problematieken. Toen ontstond het idee bij Riekie om de boerderij en de zorg met elkaar te verbinden. In 2007 is daarom Zorgboerderij Reek ontstaan! “Een kleinschalige zorgboerderij waarop we trots zijn, maar waar we ook trots op elkaar zijn.” aldus Riekie.  

zorgboerderij-reek-jouwdagbesteding

Visie

“Door onze jarenlange ervaring, zijn we in staat om duidelijk te weten wie we zijn en waar we voor staan. Door landelijke uitstraling en de dagelijkse terugkerende activiteiten op onze Zorgboerderij, biedt iedereen structuur, duidelijkheid en rust. Onze ‘medewerkers’ komen op een plek terecht waarbij ze zichzelf mogen zijn, waarbij we op maat onze zorg aanpassen. Daarnaast vinden we een stuk positiviteit enorm belangrijk voor groei en ontwikkeling. Door het ervaren van betekenisvolle en succesvolle momenten, wordt het gevoel van eigen waarden en zelfvertrouwen vergroot. De activiteiten die op de boerderij worden gedaan stimuleren het ‘wij’-gevoel. We doen het écht samen.” vertelt Riekie trots. 

De vier seizoenen vormen een leidraad in de verzorging van planten en dieren, het zorgt voor ritme en geeft inzicht in levensprocessen die ook in de eigen situatie kunnen voorkomen.

Waarvoor kan je terecht bij Zorgboerderij Reek?

Riekie vertelt enthousiast: “bij onze zorgboerderij bieden we veel verschillende soorten zorg. Zo bieden we dagbesteding aan volwassenen van maandag tot en met donderdag. Sinds kort komen er ook ouderen naar onze zorgboerderij die door corona eenzaam zijn geworden. Bij ons doen zij sociale contacten op en hebben ze een fijne invulling van de dag.

Naast de dagbesteding voor volwassenen bieden we zorg voor kinderen. Op woensdagmiddag en op zaterdagen is dit in de vorm van dagopvang en daarnaast hebben we voor kinderen ook logeerweekenden. Genoeg te doen dus op onze zorgboerderij.

Ook zien we dat kinderen nu sneller vastlopen met schoolwerkzaamheden en hen bieden we ook een stukje extra hulpverlening door onderwijs en zorg te combineren. Hierdoor ontvangen ze meer structuur dan thuis, waar nu thuis en school vaak door elkaar gaat. Als een kind niet kan leren door de manier waarop wij lesgeven, misschien zouden we dan les moeten geven op een manier waardoor het kind leert”. 

dagbesteding-in-reek-wijchen

Kennismaken met Zorgboerderij Reek?

In de podiumplek van Zorgboerderij Reek kun je meer informatie vinden. Ook staan daar alle werkzaamheden beschreven. Heb jij zin om aan de slag te gaan bij deze schitterende dagbesteding? Bekijk dan snel de podiumplek en leg direct contact!

Jouwdagbesteding zorg(t) voor verbinding!

Neem vrijblijvend contact met ons op

7 + 2 =

ilse-van-www.jouwdagbesteding.nl