Podiumgesprek: Zorgboerderij Bonaventura

Op Jouwdagbesteding.nl kan een dagbesteding een podiumplek creëren door middel van foto’s, informatie en unieke kenmerken. Maar sommige verhalen, visies en drijfveren hebben meer ruimte nodig. Deze keer zetten we  Zorgboerderij Bonaventura uit Strijen het podium.

Wat biedt Zorgboerderij Bonaventura? 

” We bieden deelnemers een werkplek waar ruimte is voor ontwikkeling. We doen dit door de deelnemers de volgende vragen te stellen: Wat wil je doen en wat wil je leren? Daar gaan we vervolgens mee aan de slag, voor iedere deelnemer op zijn eigen manier. Bij Bonaventura kun je echt jezelf zijn en doen wat je leuk vindt!

Bij de Zorgboerderij komen volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking en ouderen met dementie (zonder verstandelijke beperking). We hebben verschillende afdelingen met daarbij diverse werkzaamheden. Beide doelgroepen werken op alle afdelingen. Bij ons is niet de doelgroep het uitgangspunt, maar het werk wat de deelnemer graag wilt doen. Uiteindelijk is dat wat telt. Onderling werken de doelgroepen overigens goed samen” aldus een trotse Hendri. 

Wat maakt Zorgboerderij Bonaventura uniek?

Uniek aan Zorgboerderij Bonaventura is de heerlijke, rustige plek midden in de polder met veel natuur en ruimte om je heen. De succesfactor is de variëteit aan werkzaamheden zoals het inpakken en verkopen van groente en fruit, taarten bakken op bestelling, werken op de kwekerij, in de timmerwerkplaats of met de dieren. Er is veel te doen en te beleven, net wat bij de deelnemer past!

We hopen dat nog meer mensen ons kunnen vinden via jouwdagbesteding. Tegelijkertijd willen we graag dat iedereen het werk kan doen wat bij hem of haar past. “” 

Wat staat er op de planning?

“Sinds kort hebben we een eigen jeu-de-boules baan, waar zowel jong als oud met veel plezier een balletje gooit. Deze baan is officieel geopend tijdens onze open dag en de viering van ons 20-jarig jubileum afgelopen mei. Ieder jaar houden we een open dag, maar dit jaar pakten we extra groot uit met activiteiten voor jong en oud. Kraampjes met zelfgemaakte spullen uit o.a. de timmerwerkplaats en de bakkerij, demonstraties van diverse ambachten zoals een imker en wol vilten, een kindertheater, springkussen, praiseband enzovoorts. Het was een fantastische dag en de deelnemers keken hier al maanden naar uit. Ter gelegenheid van het jubileumjaar hebben we een magazine uitgebracht met veel foto’s en interviews met deelnemers, medewerkers en vrijwilligers. Het is een mooie momentopname waar we ontzettend trots op zijn!

De komende tijd willen we graag onze deelnemers nog meer mogelijkheden bieden om te leren en waar mogelijk door te groeien naar betaald werk. Daarnaast willen we ook graag meer mensen laten genieten van ons prachtige terrein, door aan voorbijgangers koffie met zelf gebakken appeltaart te verkopen op ons eigen terras.” vertelt Hendri. 

Kennismaken met Zorgboerderij Bonaventura?

Deelnemers mogen bij Zorgboerderij Bonaventura zichzelf zijn en kiezen wat ze willen doen en leren. Met intensieve begeleiding van vaste begeleiders kunnen ze veel deelnemers een plek bieden waar ze zich kunnen ontwikkelen en veel plezier maken.

In de podiumplek van Zorgboerderij Bonaventura kun je meer informatie vinden. Ook staan daar alle werkzaamheden beschreven. Heb jij zin om aan de slag te gaan bij deze leuke dagbesteding? Neem dan contact op met Hendri!

Jouwdagbesteding zorg(t) voor verbinding!

Neem vrijblijvend contact met ons op

2 + 4 =

ilse-van-www.jouwdagbesteding.nl