Zorgboerderij Bonaventura
Langedam 2
3291 LV Strijen
(030) 635 7500
Hendri van Duinen
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

In de Hoeksche Waard, tussen Strijen en ‘s-Gravendeel, staat zorgboerderij Bonaventura. In de naam, goede verwachting, klinkt al door dat de deelnemers er een goede tijd beleven. Verschillende groepen mensen kunnen op de boerderij gebruikmaken van een activerende daginvulling: ouderen in geestelijke en sociale onbalans, volwassenen met een verstandelijke beperking en jongeren met leerproblemen.

Voor wie?
De dagbesteding op zorgboerderij Bonaventura is bedoeld voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische en/of gedragsproblematiek. Ook is er een speciale groep voor mensen met dementie. Zowel mannen als vrouwen die ondersteunende of activerende begeleiding nodig hebben zijn welkom. Kinderen die speciaal onderwijs volgen en na schooltijd of in plaats van een schooldag dagbesteding zoeken, zijn eveneens welkom op onze zorgboerderij.
Alle indicaties zijn welkom, mits er een indicatie voor vervoer is. Indicaties worden afgegeven door het CIZ.

Begeleiding
Werknemers hoeven geen kennis of ervaring ten aanzien van boerderij en natuur te hebben. Dit wordt al doende onder begeleiding ontwikkeld. Het is wel van belang dat de deelnemers gemotiveerd zijn en willen werken aan vooraf gestelde doelen. Deze worden samen bepaald en regelmatig geëvalueerd. De werkzaamheden gebeuren op basis van een persoonlijk begeleidingsplan. De omgang en werksfeer is open; respect voor elkaar, veiligheid en vertrouwen zijn van groot belang.

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
09:30 - 15:30
di
09:30 - 15:30
wo
09:30 - 15:30
do
09:30 - 15:30
vr
09:30 - 15:30
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

Bij Bonaventura gaat het om zinvol bezig zijn in een veilige en landelijke omgeving. De deelnemers kunnen kiezen uit een groot aanbod zinvolle activiteiten. Zoals het inpakken en de verkoop (aan huis) van aardappelen, groenten en fruit, het bereiden van (zelf gekweekt) voedsel, het verzorgen van de dieren, het onderhouden van de kwekerij en het bewerken van hout op de timmerwerkplaats. Daarnaast verrichten de deelnemers diverse productiewerkzaamheden voor bedrijven in de buurt van de zorgboerderij.

AGF sorteren
AGF verkoop
Catering en huishouding
Kwekerij
Timmerwerkplaats

Toon meer ˅

Categorie
boerderij
dieren
groenvoorziening
handarbeid
houtbewerking
koken
overig
schoonmaak
winkel

Doelgroepen
autisme
dementie
jongeren
niet aangeboren hersenletsel
ouderen
verstandelijke beperking

Kenmerken
Groepswerk
Buiten de stad
Veel begeleiding
Weinig begeleiding
Binnen werkzaamheden
Buiten werkzaamheden
Rustige omgeving