Podiumgesprek: Werkkans

Op Jouwdagbesteding.nl kan een dagbesteding een podiumplek creëren door middel van foto’s, informatie en unieke kenmerken. Maar sommige verhalen, visies en drijfveren hebben meer ruimte nodig. Deze keer hebben wij Rob Roelofs, de eigenaar van Werkkans uit Angeren gesproken.

Wie is de initiatiefnemer achter Werkkans?

Rob Roelofs is alweer 4 jaar de initiatiefnemer achter Werkkans. Oorspronkelijk is Rob zijn carrière bij de landmacht begonnen. Omdat Rob veel affiniteit heeft met de zorg, is Rob na de landmacht gaan werken bij Kemnade, onderdeel van Pluryn. Na daar een paar jaar met plezier werkzaam te zijn geweest en daar veel te hebben geleerd, merkte hij dat de taakgerichte werkzaamheden steeds minder bij hem paste. Rob wilde daarom een dagbesteding opstarten, waarbij er binnen de verschillende werkzaamheden vrijheid kan worden geboden. 

En nu, 4 jaar later, is Werkkans uitgegroeid tot een mooie dagbesteding, met nog mooiere deelnemers. De werkzaamheden zijn uiteenlopend. Zo wordt er voor ouderen in de omgeving (gratis!) tuinonderhoud verzorgd. Dit is een manier voor de deelnemers om terug de maatschappij in te komen en werk te verrichten dat er toe doet. Verder wordt er onderhoud aan machines gepleegd, worden er in de houtbewerkingsplaats de mooiste welkomstborden met logo’s gebrand. En in de wintermaanden worden er o.a. houten meubels op maat gemaakt. 

“Ik ben wie ik ben en neem mijn eigen leven mee in de begeleiding van de deelnemers. Eerlijkheid en respect staan bij mij hoog in het vaandel. Daarnaast heb ik verbinden en behouden als uitgangspunt” aldus Rob. 

Werkkans

Visie en succesfactor van Werkkans

“De visie van Werkkans is er op gericht dat de deelnemers weer integreren in het werkveld. Elke werknemer heeft zijn rugzak, maar bij ons het de bedoeling dat ze zichzelf kunnen zijn. Vanuit daar ontstaat het vertrouwen, het teamgevoel en uiteindelijk komt dan ook de groei. Ik wil met Werkkans een plek creëren, waarbij de focus ligt op het arbeidsmatige, met als doel om te integreren in het werkveld. We maken onze deelnemers als het ware ‘werkfit’. Onze deelnemers zijn heel divers van aard. Denk bijvoorbeeld aan deelnemers met autisme, gedetineerden en schooluitvallers. Maar ook de wat oudere deelnemer zit hier op z’n plek. Hierdoor is Werkkans echt een mengelmoes met uiteenlopende leeftijden. Iedere dag is het enorm leuk om met hen samen te werken. De succesfactor van Werkkans is de afwisseling, het werk dat er toe doet bij en rondom onze locatie en de vrijheid die we bieden binnen de structuur. En wanneer iemand toe is aan de volgende stap, dan is de deelnemer loslaten ook een vorm om te helpen” vertelt Rob energiek. 

” Behalve de dagbesteding, is Werkkans ook de stok achter de deur. Iedere dag haal ik zelf de deelnemers op en breng ze thuis. Ik geloof in de vrijheid binnen de structuur. Voor mij is dan de cirkel rond. “

Wat staat er komende tijd op de planning?

“Op de hele korte termijn staat de vakantie naar Frankijk op de planning. We hebben daar samen voor gewerkt. Alle bijdragen die we hebben ontvangen met onze werkzaamheden zijn in het spaarpotje gegaan waar we nu samen van op vakantie kunnen. Dat is een hele ervaring voor de deelnemers van de dagbesteding. En zoals ik het nu zeg, lijkt het soms bijna wel een vriendengroep….

Als ik kijk naar Werkkans, ben ik van plan om een tweede locatie meer richting Arnhem te openen. Het concept is hetzelfde: iedereen is welkom. Verder ben ik van plan om meer trainingen te geven op het gebied van Rots- en Watertraining. Zelfvertrouwen en zelfrespect staan hierbij centraal. Ik kijk ernaar uit om nog meer deelnemers te kunnen helpen!” vertelt Rob ondernemend.  

stichting-saga

Kennismaken met Werkkans uit Angeren?

In de podiumplek van Werkkans kun je meer informatie lezen. Maar ook op de website kun je nog veel meer te weten komen over Werkkans. De deuren staan voor iedereen open, dus ook voor jou! 

Jouwdagbesteding zorg(t) voor verbinding!

Neem vrijblijvend contact met ons op

1 + 1 =

ilse-van-www.jouwdagbesteding.nl