Podiumgesprek: Stichting Saga

Op Jouwdagbesteding.nl kan een dagbesteding een podiumplek creëren door middel van foto’s, informatie en unieke kenmerken. Maar sommige verhalen, visies en drijfveren hebben meer ruimte nodig. Deze keer hebben wij met Karinja Verbakel en Anke Verbruggen, de eigenaren van Stichting Saga uit Mariaheide, gesproken.

Wie zijn de initiatiefnemers achter Stichting Saga?

Karinja en Anke zijn de initiatiefnemers achter Stichting Saga. Karinja en Anke waren voorheen collega’s bij ORO en zagen samen een uitdaging in de zorg. Namelijk dat er enorm veel mensen tussen ‘regulier’ werk en dagbesteding vallen. En dat sommige mensen daardoor soms te vroeg en onnodig worden afgeschreven. “Wij kennen goed de weg in zorgland en daarom is Stichting Saga geen typische dagbesteding. Wij zijn er voor de mensen om te ontdekken wat ze kunnen, wat ze willen en waar ze goed in zijn. Die talenten kunnen ze op onze locatie door het brede aanbod aan werkzaamheden ontdekken. Hier ervaren ze rust en kunnen daardoor groeien op het gebied van zelfvertrouwen.” aldus Karinja. 

stichting-saga

Visie van Stichting Saga

 Karinja en Anke werken vanuit een mooie visie. “We vinden het belangrijk dat cliënten zich bij ons zo breed mogelijk kunnen oriënteren op echte werkzaamheden. Lekker met de handen aan het werk en als het vandaag niet lukt, dan lukt het misschien morgen wel. En anders kunnen we altijd nog samen op zoek naar andere werkzaamheden. Wij schrijven niemand af als het een keertje niet lukt omdat wij écht geloven in onze cliënten. Wat ons uniek maakt is de kleinschaligheid. We werken met maximaal 10 cliënten per dagdeel om maatwerk te kunnen bieden. We werken letterlijk zelf mee om zo écht tussen de cliënten te staan. Daarnaast verrichten we werkzaamheden voor lokale bedrijven. Vele producten die we samen met onze cliënten afleveren, gaan rechtstreeks naar de klant. Het werk wat onze cliënten doen, doet er ook echt toe! Voor iedereen hebben we waardering.” vertelt Anke vol energie!

” Wij zijn er juist voor diegene die tussen ‘regulier’ werk en dagbesteding vallen. Samen ontdekken waar iemands talenten liggen door vooral niemand af te schrijven “

Wat staat er komende tijd op de planning?

“We zijn nog maar net verhuisd naar onze mooie nieuwe locatie in Mariaheide. Dus we willen de komende tijd vooral onze werkwijzes blijven verbeteren en nóg meer cliënten helpen. Ook qua werkzaamheden willen we nog meer de focus houden op onze doelstelling: doormiddel van een gevarieerd aanbod aan taken, in een veilige én uitdagende leeromgeving de cliënten een positieve ervaring op laten doen. Daarnaast hen natuurlijk in hun kracht zetten en met hen kijken naar de mogelijkheden om te kunnen doorstromen naar een andere plek.” aldus Karinja. 

stichting-saga

Kennismaken met Stichting Saga?

In de podiumplek van Stichting Saga kun je meer informatie lezen. Maar ook op de website kun je nog veel meer informatie terugvinden. Wij hebben gemerkt dat de deuren voor iedereen openstaan, dus ook voor jou!

Jouwdagbesteding zorg(t) voor verbinding!

Neem vrijblijvend contact met ons op

7 + 15 =

ilse-van-www.jouwdagbesteding.nl