Zorghoeve Tritzum
Tritzum 1
8804RM Tzum
0648523806
Ronald Jorna
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

Bij ons op de dagbesteding vindt je rust en ruimte. Midden in de Friese natuur staat onze boerderij. Hier bieden we dagbesteding aan volwassenen. De deelnemers worden in groepsverband door onze medewerkers begeleid in alle voorkomende werkzaamheden bij ons op de boerderij.

Wij kijken naar wat onze deelnemers nog wel kunnen en vooral wat ze willen. We kunnen veel van de werkzaamheden afstemmen op de wensen van de deelnemers. Natuurlijk zijn de mogelijkheden niet oneindig. Een vereiste is wel dat de mensen een klik hebben met de werkzaamheden die we doen en de boerderij op zich. Maar voor we beginnen gaan we goed in gesprek om de doelen en de werkzaamheden duidelijk te hebben. Duidelijk maar ook simpel. Dat is prettig en makkelijk te begrijpen.

Er wordt in het eigen tempo gewerkt. Deelnemers bepalen dit zelf. Er is tijd om gezellig te kletsen en om van de omgeving te genieten. We genieten op vaste tijden van onze lunch en een lekker bakje koffie.

Deelnemers kunnen op eigen gelegenheid bij ons komen, zowel in de auto als op de fiets. Maar we halen ze ook met liefde op.

De deelnemers zijn hun eigen "expert" en dat vormt de basis van de dagbesteding. Persoonlijke aandacht, laagdrempelige begeleiding, wederzijds respect en de natuur zijn speerpunten die we belangrijk vinden.

We vinden het leuk als je een keer komt kijken.

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
09:00 - 17:00
di
09:00 - 17:00
wo
09:00 - 17:00
do
09:00 - 17:00
vr
09:00 - 17:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

Deelnemers kunnen werken in de houtbewerking, theetuin, dierverzorging, groente tuinen en groenvoorziening. Samen maken we er een leuke dag van. Deelnemers mogen in hun eigen tempo de werkzaamheden uitvoeren.
In de houtbewerking hebben we geen vaste producten, dus productie werkzaamheden doen we niet aan. Je eigen tempo is belangrijk.
In de theetuin serveer je thee, koffie en/of gebak aan de gasten in de theetuin. Een leuk praatje en lekker buiten bezig, heerlijk!
We hebben varkens, koeien, kippen, schapen, een hond en een kat. Ze willen graag op tijd eten en een net huisje. Je kunt ze aaien en een band met ze opbouwen.
Vers eten is zo gezond en lekker. Dat verbouwen we op onze grote groetentuin. Hier groeit van alles en is altijd wel iets te doen. Boontjes plukken, rode bieten verplanten maar ook onkruid weghalen. Het hoort er allemaal bij.
Keurig gemaaid gras of snoeien van de heg. Ook dit moet gebeuren. Wind door je haren en je bent zo een meter verder. Heerlijk om even je hoofd leeg te maken.

We laten ons leiden door de natuur. Het bepaald ons ritme en welke werkzaamheden we uit kunnen voeren.

Maar als het nou vies en guur is buiten dan hebben we altijd nog onze houtkachel. Heerlijk opwarmen met de krant en een kopje koffie of thee.

In onze kantine kun je van alles klaar maken en tijdens de lunch is het hartstikke gezellig.
Elke donderdag koken de deelnemers onder begeleiding van een vrijwilliger een heerlijke maaltijd. Goed en gezond. Met eigen producten uit eigen tuin.

De diversiteit is een kracht van ons. Als we samen met de deelnemer dit combineren in leuke werkzaamheden is er veel mogelijk.

Toon meer ˅

Categorie
boerderij
horeca

Doelgroepen
meervoudige beperking
niet aangeboren hersenletsel
psychische aandoening
verstandelijke beperking
verslaving

Kenmerken
Groepswerk
Buiten de stad
Veel begeleiding
Weinig begeleiding
Binnen werkzaamheden
Buiten werkzaamheden
Rustige omgeving