Zorghoeve Mariaburg
Vliertwijksestraat 58
5244 NH Rosmalen
06 27 34 34 50
Gijs Korsten
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft geen contract met de gemeente

Op onze zorgboerderij in Rosmalen bieden wij mogelijkheden op het gebied van dagbesteding en vrijetijdsbesteding aan mensen met een lichamelijke- en psychische aandoening, visuele beperking en ontwikkelingsstoornis. Het unieke aan de boerderij is dat we nog daadwerkelijk in bedrijf zijn, dagelijks hebben we de zorg voor meer dan 50 stuks jongvee.

De dagactiviteiten vinden plaats in een rustige, gemoedelijke en landelijke omgeving. Het uitgangspunt bij de zorg die wij bieden is altijd de persoonlijke behoefte van onze gasten en hun familieleden. We willen hiermee een bijdrage leveren aan het gevoel van eigenwaarden en zelfvertrouwen van onze gasten. We willen dan ook graag gezien worden als een vertrouwde basis.

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
09:30 - 16:00
di
09:30 - 16:00
wo
09:30 - 16:00
do
09:30 - 16:00
vr
09:30 - 16:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

We bieden een breed scala aan activiteiten aan. Daardoor kunnen al onze gasten, ongeacht hun leeftijd, deelnemen aan de dagelijkse bezigheden. De seizoenen en het ritme van de werkzaamheden geven structuur en houvast. We streven ernaar dat iedereen zich thuis en veilig voelt op onze boerderij.

Op de boerderij van boer Ad en Gijs en boerin Jose zijn veel verschillende dieren. De koeien, kalfjes, kippen, geiten, paarden, schapen, konijnen en varkens worden iedere dag met veel liefde verzorgd door de gasten.

De dag begint om half 10. De eerste gasten komen binnen en we drinken samen een vers gezet kop koffie of thee. Om 10 uur gaan we naar buiten, vaak in de zon en soms in de regen. We bereiden een lekkere maaltijd voor alle dieren voor en zorgen voor een schoon onderkomen.

Om 11 uur is het alweer tijd voor wat lekkers en een kop koffie of thee. Tijdens de pauze is het een gezellig samen zijn en praten we over het weekend, het weer, het laatste nieuws of de laatste sportuitslagen. Om half 12 gaan we weer verder met het verzorgen van de dieren. Met de kleine rode tractor scheuren de gasten over het erf.

Om 12.30 uur is het tijd voor de lunch. Van de frisse buitenlucht krijg je honger en onze gasten genieten dan ook volop van het lekkers. In de middag houden we ons vaak bezig met creatieve activiteiten zoals knutselen, bloemschikken, schilderen, werken in moes- en bloementuin, verwerken van groenten en fruit, timmeren of een spelletje spelen. Om 16.00 uur is de dag alweer ten einde en zeggen we tot morgen!

Toon meer ˅

Categorie
boerderij
dieren
groenvoorziening
koken
winkel

Doelgroepen
autisme
blind slechtziend
dementie
jongeren
lichamelijke beperking
meervoudige beperking
niet aangeboren hersenletsel
ouderen
psychische aandoening
verstandelijke beperking
vrijwilliger

Kenmerken
Groepswerk
Individueel werk
Buiten de stad
Veel begeleiding
Binnen werkzaamheden
Buiten werkzaamheden
Rustige omgeving