Zorgboerderij t Spiek
Spiekweg 1a
5447 PG Rijkevoort
0616966962
http://www.hetspiek.nl/
Jan van Gorp
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

Zorgboerderij ’t Spiek is een zorgboerderij, even buiten het Brabantse dorp Rijkevoort. Wij bieden dagbestedingsplaatsen aan verschillende groepen mensen -vanaf 18 jaar- met een hulpvraag. Het is een veilige werkplek waar mensen, die extra ondersteuning nodig hebben, kunnen werken. Bijvoorbeeld mensen, met een verstandelijke beperking of mensen met psychosociale problemen.

Openingstijden
ma
09:00 - 16:00
di
09:00 - 16:00
wo
09:00 - 16:00
do
09:00 - 16:00
vr
09:00 - 16:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

Zorgboerderij ’t Spiek, biedt een groot aantal werkzaamheden en activiteiten. Er is veel routinewerk zoals de dagelijkse verzorging van het vee, maar ook activiteiten, die wekelijks of maandelijks gepland worden. Zo zijn er natuurlijk ook werkzaamheden die seizoensgebonden zijn en jaarlijks terugkeren.

Door de grote variëteit aan diersoorten en activiteiten, zijn wij in staat voor iedere deelnemer passende dagbesteding aan te bieden afgestemd op zijn of haar zorgvraag. Verder zijn er mogelijkheden om industrieel werk te verrichten zoals: folders verwerken/stempelen, schilderen, houtbewerking, etc. Daarnaast zijn er huishoudelijke taken en onderhoudswerkzaamheden in en rond het bedrijf.

Op locatie:
Vervolgens bieden wij ook de mogelijkheid om (gedurende enkele dagdelen) verschillende arbeidsmatige activiteiten te verrichten, op andere locaties. Dit om het sociale leven en de maatschappelijke integratie ten behoeve van de deelnemer te versterken.

Kas/tuin:
Er is een kas en moestuin op de boerderij waar we diverse planten zaaien, verspenen, verpoten, uitplanten en de groenten en fruit oogsten. Door deze verschillende activiteiten, ervaart de deelnemer hoe het groeiproces van een plant verloopt. De verwerking van onze oogst is ook een belangrijke activiteit aan het einde van dit proces. Samen in de keuken het eten voorbereiden, met elkaar voor elkaar

Creatief:
We beschikken over een creatieve ruimte, waar het mogelijk is om veel verschillende activiteiten uit te voeren. Het is een ruimte waar mensen hun creativiteit kunnen ontwikkelen en beleven. Denk hierbij aan:

- Schilderen/tekenen
- Mozaïeken
- Kaarten maken
- Knutselen
- Etc.

Daarnaast is er op ’t Spiek een speciale ruimte ingericht waar deelnemers (samen) kunnen schilderen. Mensen kunnen hier d.m.v. creativiteit hun gevoelens kwijt. Dit alles:

- Op therapeutische basis
- In een veilige en vertrouwde sfeer
- Op informele wijze

Toon meer ˅

Categorie
dieren
handarbeid
houtbewerking
koken

Doelgroepen
autisme
blind slechtziend
chronisch ziek
doof slechthorend
gedragsproblemen
lichamelijke beperking
meervoudige beperking
niet aangeboren hersenletsel
psychische aandoening
verstandelijke beperking
verslaving
vrijwilliger

Kenmerken
Groepswerk
Buiten de stad
Veel begeleiding
Weinig begeleiding
Binnen werkzaamheden
Buiten werkzaamheden
Rustige omgeving