Zorgboerderij Stap voor Stap
Vogelsven 7
5491RM Sint Oedenrode
0616404988
Anne Stottelaar
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft geen contract met de gemeente

Zorgboerderij Stap voor Stap
Aan de rand van het Vressels Bos vind je zorgboerderij Stap voor Stap. Een unieke, kleinschalige plek waar begeleiding, deelnemers, natuur, paarden en andere boerderijdieren samen komen.
De begeleiding is persoonlijk. Er wordt gekeken naar krachten en talenten en we geloven dat iedereen van meerwaarde is op onze plek. Er is ruimte om te ervaren, te ontdekken en bezig te zijn met de vele activiteiten die er te doen zijn op de boerderij. We bieden maatwerk waardoor er heel veel mogelijk is. Onze dieren spelen hierbij een onmisbare rol!

Voor wie?
Bij Stap voor Stap is er plek voor jong en oud, wanneer je om wat voor reden dan ook tijdelijk of permanent niet mee kunt komen in de reguliere maatschappij. De redenen kunnen uiteenlopend zijn: psychische problematiek, burn-out, school-uitval of een verstandelijke beperking. We hanteren geen vaste kaders wat betreft leeftijd of een bepaalde diagnose. Stap voor Stap is een plek met een fijne en veilige sfeer zodat iedereen zich welkom voelt en zijn steentje bij kan dragen.

“Ik vind het hier geweldig. Sinds de dag dat ik hier kom ervaar ik veel meer rust. De natuur, de dieren en de begeleiding helpen mij enorm!” - Deelnemer individuele begeleiding, 74 jaar.

Onze activiteiten en werkzaamheden:
De natuur en de dieren staan bij Stap voor Stap centraal. De zorg voor de dieren is een vast onderdeel van de dag. Verder doen we klusjes op en om het erf, seizoensgebonden activiteiten, en werken we in de (moes)tuin. Ook zijn we vaak te vinden in de bossen voor een wandeling of leuke activiteit. Koken/bakken, creatieve activiteiten of een spelletje spelen het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

“Na een ochtend werken in de stallen, kom ik 's middags tot rust op de rug van mijn favoriete paard. Aan het einde van de dag ga ik moe maar voldaan weer naar huis” - Deelnemer dagbesteding, 22 jaar.

Onze begeleiding:
We vinden het belangrijk dat jij gezien wordt en het gevoel hebt dat je er mag zijn. Met persoonlijke aandacht krijg je de ruimte om te werken aan dat wat jij belangrijk vindt en om te groeien op je eigen tempo. Samen met jou gaan we aan de slag om persoonlijke krachten en talenten te ontdekken. Er is heel veel mogelijk want de begeleiding is echt maatwerk. De begeleiders hebben allemaal hun eigen expertises en interesses.

Bij ons kun je terecht voor:
- Dagbesteding
- Vrijetijdsbesteding
- Paarden- en hondencoaching
- Individuele trajecten

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer te weten komen? Kijk dan op onze website: www.zorgboerderijstapvoorstap.nl of volg ons op social media!

W: www.zorgboerderijstapvoorstap.nl
E: info@zorgboerderijstapvoorstap.nl
T: 06 - 16 40 49 88

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
09:00 - 18:00
di
09:00 - 18:00
wo
09:00 - 18:00
do
09:00 - 18:00
vr
09:00 - 18:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

- Boerderijwerkzaamheden
- Natuur
- Dierenverzorging (paarden, honden, geiten, kippen,. varkens, konijnen, katten)
- Creatief
- Koken

Categorie
boerderij
dieren
zorg

Doelgroepen
autisme
chronisch ziek
dementie
gedragsproblemen
jongeren
kinderen
lichamelijke beperking
psychische aandoening
verstandelijke beperking

Kenmerken
Groepswerk
Individueel werk
Veel begeleiding
Buiten werkzaamheden
Rustige omgeving