Stichting Zorgkamer
Raadhuisstraat 34
7001EW Doetinchem
06-20220897/06-53561667
Monique Abbema en Mandy Mundhenke
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

De Zorgkamer is een voorliggende voorziening waardoor inwoners van de gemeente Doetinchem geen indicatie nodig hebben. Snelle en laagdrempelige instroming is daardoor mogelijk. Belangstellenden van buiten de gemeente Doetinchem kunnen ook bij de Zorgkamer terecht, hiervoor is wél een indicatie nodig. Bel ons en wij wijzen je de weg!

Stichting Zorgkamer biedt specialistische dagbesteding aan verschillende doelgroepen, in het bijzonder voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH), dementie en/of een lichamelijke beperking. Door het bieden van de specialistische dagbesteding vindt er een ontlasting van het sociaal netwerk (mantelzorgers, familie etc.) van de deelnemer plaats. Hierdoor draagt Stichting Zorgkamer bij aan het zo lang mogelijk (al dan niet zelfstandig) thuis blijven wonen van de deelnemer. Samen met de deelnemer en zijn/haar netwerk wordt er gekeken naar ontwikkeling, ontplooiing of stabilisering van iemands kunnen op de verschillende leefgebieden. Om hiermee een zo zelfstandig mogelijk leven te behouden en waar mogelijk verder te ontwikkelen, met behoud van eigen regie. Het gevoel van eigenwaarde en innerlijk geluk zal mede hierdoor worden vergroot. Er zijn professionals aanwezig die ondersteuning bieden, om een zo goedmogelijke en zinvolle invulling van de dag te realiseren. Tevens zijn de professionals er voor het uitvoeren van de zorg op het gebied van ADL (algemene dagelijkse levensbehoefte), daar waar dit (nog) niet zonder professionele hulp lukt.

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
08:30 - 16:30
di
08:30 - 16:30
wo
08:30 - 16:30
do
08:30 - 16:30
vr
gesloten
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

Samen met de deelnemer en zijn/haar netwerk wordt er gekeken naar ontwikkeling, ontplooiing of stabilisering van iemands kunnen op de verschillende leefgebieden. Om hiermee een zo zelfstandig mogelijk leven te behouden en waar mogelijk verder te ontwikkelen, met behoud van eigen regie. Het gevoel van eigenwaarde en innerlijk geluk zal mede hierdoor worden vergroot. Er zijn professionals aanwezig die ondersteuning bieden, om een zo goedmogelijke en zinvolle invulling van de dag te realiseren. Tevens zijn de professionals er voor het uitvoeren van de zorg op het gebied van ADL (algemene dagelijkse levensbehoefte), daar waar dit (nog) niet zonder professionele hulp lukt.
De volgende activiteiten worden er aangeboden: computer, tekenen & schilderen, sport & bewegen, zang & muziek en keramiek. Er is van alles mogelijk. Deelnemers werken met papier, textiel of nemen zelf materiaal mee. Verder maken we af en toe een wandeling en is er geregeld een uitje. En natuurlijk staan we open voor eigen inbreng van alle deelnemers!

Toon meer ˅

Categorie
zorg

Doelgroepen
autisme
dementie
jongeren
lichamelijke beperking
niet aangeboren hersenletsel
ouderen

Kenmerken
Groepswerk
Individueel werk
In de stad
Veel begeleiding
Binnen werkzaamheden
Rustige omgeving
Drukke omgeving