Stichting Groeioord - Zorgboerderij
Rijsbergsebaan 5
4836 MC Breda
0612360612
Maaike de WIjs
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft geen contract met de gemeente

Bij Groeioord streven we naar een omgeving waar zorg en groei hand in hand gaan. Onze kleinschalige zorgboerderij en dagbesteding bieden een warm thuis voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. Met een toegewijd team van professionals geloven we in een directe, respectvolle aanpak die cliënten aanmoedigt om persoonlijke doelen te bereiken. Ons hart ligt in het creëren van een veilige en plezierige plek waar individuen gedijen in hun persoonlijke ontwikkeling.

Onze werkmethode is gebaseerd op een holistische benadering van zorg en ondersteuning. We geloven in het belang van een geïntegreerde aanpak waarbij lichaam, geest en ziel in balans worden gebracht. Ons ervaren team van professionals biedt een breed scala aan activiteiten en programma's die gericht zijn op het verbeteren van fysieke, emotionele, sociale en cognitieve vaardigheden.

Het belangrijkste doel van Groeioord is om onze cliënten te ondersteunen bij het bereiken van een betere kwaliteit van leven. Of het nu gaat om het ontwikkelen van sociale vaardigheden, het verbeteren van fysieke fitheid, het versterken van zelfvertrouwen of het omgaan met specifieke uitdagingen, we streven ernaar om onze cliënten te helpen hun volledige potentieel te bereiken.

Onze visie is gebaseerd op de kracht van groei en transformatie. We streven ernaar om een inspirerende en ondersteunende omgeving te creëren waar cliënten zich vrij voelen om zichzelf te zijn en hun eigen pad naar welzijn te bewandelen.

Ben je op zoek naar een plek waar je kunt groeien, leren en bloeien? Sluit je dan aan bij Groeioord! Ontdek de vele mogelijkheden die we te bieden hebben en laat ons je begeleiden op jouw reis naar welzijn. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe Groeioord jou kan helpen je doelen te bereiken. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen!

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
08:30 - 18:00
di
08:30 - 18:00
wo
08:30 - 18:00
do
08:30 - 18:00
vr
08:30 - 18:00
za
09:00 - 16:00
zo
gesloten

werkzaamheden

Bij onze dagbesteding bieden wij een plek waar cliënten kunnen deelnemen aan diverse activiteiten gericht op persoonlijke groei. De boerderij fungeert als een veilige en stimulerende omgeving waar individuen kunnen participeren in verschillende werkzaamheden
.
Een van de belangrijkste aspecten van de zorgboerderij is het verzorgen van de dieren. Cliënten kunnen helpen bij het zorgen van de paarden. Dit kan variëren van het voeren en verzorgen van de dieren tot het schoonmaken van de stallen.

Naast het dierenverzorging, biedt de boerderij ook de mogelijkheid om te tuinieren. Cliënten kunnen helpen bij het planten, oogsten en onderhouden van o.a. de moestuin. Dit kan een therapeutische werking hebben en helpt bij het ontwikkelen van vaardigheden zoals planning en organisatie.

Verder kunnen cliënten ook helpen bij het onderhouden van het erf en het uitvoeren van onderhoud aan de boerderij. Dit kan variëren van het repareren van hekken, stallen etc. tot het schilderen van gebouwen.

De werkzaamheden op de boerderij zijn divers en bieden cliënten de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te leren en te ontwikkelen. Het doel van deze activiteiten is om cliënten te stimuleren en te helpen bij het bereiken van hun persoonlijke doelen.

Toon meer ˅

Categorie
boerderij
dieren
groenvoorziening
handarbeid
overig
winkel

Doelgroepen
autisme
chronisch ziek
dementie
gedragsproblemen
jongeren
kinderen
niet aangeboren hersenletsel
ouderen
psychische aandoening
verstandelijke beperking
vluchtelingen
verslaving
Volwassenen
vrijwilliger

Kenmerken
Groepswerk
Individueel werk
Buiten de stad
Veel begeleiding
Weinig begeleiding
Buiten werkzaamheden
Rustige omgeving