StamBacht
De Hoogt 31a
5175AX Loon op Zand
0610353866
Mandy de Boer
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

Wij zijn StamBacht, een competentie gerichte sociale werkplaats voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Deze jongeren en volwassenen noemen wij medewerkers, omdat wij op een zo gelijkwaardig niveau willen leren, werken en leven binnen onze werkplaats. Deze bevind zich op De Hoogt 31A, op een plek die we zelf 'de speeltuin' noemen. Hier bieden wij een grote hoeveelheid activiteiten en thema's aan, een kleine greep hieruit:

Handvaardigheid
Er wordt gewerkt met textiele werkvormen, maar ook met papier, klei en eigenlijk alle materialen die je kunt bedenken. We maken onderleggers voor pannen, leren breien, werken op de naaimachine en maken verrassend veel soorten kunst met bijvoorbeeld papier-maché. Hiervoor hebben we een groot materialen magazijn, waar we zelfs een emailleeroven hebben staan. Als dat geen ambachtelijk werk is…

Koken
We hebben een mooie horecakeuken, waar we koken en bakken; van soep tot stoofgerechten en taarten tot brood. Hierbij gaan we uit van de verse producten en proberen we zoveel mogelijk zonder kant -en klare pakjes te werken. Door te wegen en te meten stimuleren we onze rekenvaardigheden. Woensdag hebben we zelf-gemaakte-soep-dag!

Lasersnijder
We hebben een lasersnijder in onze hal staan, waar we aan de slag gaan met het maken van puzzels, het etsen van bijvoorbeeld glazen, stickers maken en externe opdrachten uitvoeren. Zo zijn we momenteel bezig met een bouwpakket voor een smart-pc concept dat wordt ontwikkeld voor scholen. Dat is wel iets om thuis over te vertellen, als je 't mij vraagt.

Productiematige opdrachten
Ook nemen wij productie matige opdrachten aan. Zo zijn we gekoppeld aan een sieraden merk waar wij kralen armbanden en ringen voor rijgen en andere taken uitvoeren. Niets mooier dan onze zelfgemaakte sieraden op een beurs te zien verkopen. Ook pakken wij voor onze buren Grenn speelrijst in, en maken deze klaar voor verzending en gebruik.

Sport en spel
Mountainbiken, kaart en kompas, een gps tocht of trainen in onze fitness hoek. Ook aan de spieren en conditie wordt gedacht en deze sport en spel activiteiten maken wekelijks deel uit van ons activiteiten aanbod.

Snap je nu waarom we onze dagbesteding vaak “de speeltuin” noemen? StamBacht is voor ons (en hopelijk ook uiteindelijk voor jou!) één grote speeltuin waar we samen in mogen ontdekken, doen en maken.

Onder het mom van de bekende uitspraak ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’ laten we onze medewerkers vooral ervaren en ontdekken. Lukt het niet? Dan proberen we het op een andere manier. Lukt het wel? Dan gaan we uitzoeken wat nog meer mogelijk is, binnen dit thema. Op deze manier stimuleren we zelfstandigheid en vergroten we zelfvertrouwen.

Door te focussen op wat wel kan in plaats van wat niet kan en dit te koppelen aan persoonlijke doelen, werken wij ontwikkelingsgericht. Competentiegericht werken en begeleiden komt hier sterk in naar voren. Iedere medewerker heeft een eigen map waarin we deze doelen bijhouden en samen met de medewerker evalueren.

StamBacht kan nieuwe medewerkers gebruiken die vallen onder de WLZ en die behoefte hebben aan een warme, creatieve en uitdagende dagbesteding waar de nadruk ligt op wat je wél kan. Een goede onderlinge sfeer is voor ons heel belangrijk, wat je terugziet in bijvoorbeeld samen de tafel dekken, eten en activiteiten ondernemen.

Bij vragen kan er altijd contact met ons worden opgenomen.

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
09:00 - 16:00
di
09:00 - 16:00
wo
09:00 - 16:00
do
09:00 - 16:00
vr
09:00 - 16:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

De medewerkers houden zich bezig met het uitvoeren van verschillende activiteiten. Een aantal voorbeelden van deze activiteiten zijn;

- Houtbewerking: we gaan in de weer met het creëren van de mooiste projecten zoals het maken van een konijnenhok, kasten, kapstokken, vogelhuisjes of we voeren opdrachten uit die we van buitenaf krijgen. Ons werk blijft zo heel verschillend.

- Creatieve opdrachten zoals; werken met papier maché, schilderen, koken en bakken, breien en haken, tekenen en ontwerpen. Wij kijken ook naar welke thema's goed bij de tijd van het jaar passen, zo maken wij bijvoorbeeld zelf onze paasversieringen of kerststukjes.

- Werken met een lasersnijder. Je hoeft maar iets te bedenken of wij kunnen het maken met onze lasersnijder. We kunnen hiermee snijden in hout en leer, maar ook graveren in glas. Zo maken wij onze zelf verzonnen creaties. Met de lasersnijder kunnen wij ook opdrachten uitvoeren die we van buitenaf krijgen

- Het uitvoeren van externe opdrachten: met onze stickermachine kunnen wij shirts/broeken/tassen/rompertjes bedrukken. Met een speciaal programma maken wij een ontwerp wat we vervolgens kunnen printen als een sticker of op materiaal kunnen bedrukken.

- Sieraden maken; voor een externe opdrachtgever zijn we geregeld bezig met het rijgen van sieraden, ze inpakken en ze stickeren.

Toon meer ˅

Categorie
handarbeid
houtbewerking
koken
kunst
muziek
overig
sport

Doelgroepen
autisme
jongeren
verstandelijke beperking

Kenmerken
Individueel werk
Buiten de stad
Veel begeleiding
Binnen werkzaamheden
Rustige omgeving