St. Zorgboerderij de Bremberg
Lage Bremberg 35
4872LE Etten-Leur
0634292744
Floor Limbeek
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

Voor iedereen is het belangrijk om goed in je vel te zitten. Hierin bieden wij ondersteuning. Op de Bremberg doen we wat we leuk vinden en waar we ons goed bij voelen in een omgeving waarbij rust en ruimte de basis is. Wij doen activiteiten op de boerderij die zinvol zijn en een bijdrage leveren aan de maatschappij. Hierbij vormen toffe en positieve ervaringen de rode draad. En dat is Brembergen!

Wij leggen de nadruk op fijne contacten met veel gezelligheid, gelijkwaardigheid en samenhorigheid, waardoor de sfeer goed en veilig is.

De zorg kenmerkt zich door persoonlijke aandacht met oog voor ieders individuele krachten, behoeften en mogelijkheden.
Dagelijks werken er 2 tot 3 ervaren, gediplomeerde begeleiders op de Bremberg die graag voor je klaar staan!

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
09:00 - 16:00
di
09:00 - 16:00
wo
09:00 - 16:00
do
09:00 - 16:00
vr
09:00 - 16:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

Alle activiteiten die we doen hangen samen met het buiten leven. Als de activiteiten bij jou aansluiten, ben je bij ons op het goede adres!

Het werk in de tuinen gaat het hele jaar door. We hebben er dan ook nog al wat.. De moestuinen, het voedselbosje (door de kinderen ook wel de snoepjestuin genoemd :)), de showtuin, de kruidentuin en natuurlijk de vriendentuin. De werkzaamheden bestaan uit zaaien, aanplanten, onkruidvrij houden en natuurlijk oogsten en inpakken van de groentes!

Daarnaast hebben we ook nog de plantenkwekerij. In de tunnel scheuren en stekken we planten die vervolgens in ons eigen voedselbos weer aangeplant worden. Wij zijn op dit moment steeds meer eetbare planten aan het kweken.

In onze dierenweides lopen hartstikke lieve, tamme dieren. Onze varkentjes Guus en Suus maken veel mensen aan het lachen. In het voorjaar is het genieten van de jonge geitjes die door weide dartelen en onze kippen zorgen voor regelmatig een eitje bij de lunch. Daarnaast hebben we nog schapen, een mooi trekpaard -Lies- met haar Shetland maatje, Kruimel. Niet te vergeten zijn onze lieve honden Pip en Loes en de boerderijkat Mientje. De dieren krijgen 2 keer per dag te eten, een hoop aandacht, en daarnaast wordt er iedere dag schoon gemaakt.

Duurzaamheid vinden we belangrijk! Zo zonde dat er veel pallets worden weggegooid of opgestookt. Oude pallets halen wij uit elkaar en we maken er supergave nieuwe houtproducten van.

Enkele mooie producten die wij maken en weer verkopen voor de particuliere verkoop zijn: insectenhotels, tekstbordjes, vogelhuizen, kistjes, plantenbakken en nog veel meer!

Toon meer ˅

Categorie
boerderij
dieren
groenvoorziening
handarbeid
houtbewerking
schoonmaak
zorg

Doelgroepen
autisme
chronisch ziek
dementie
doof slechthorend
gedragsproblemen
niet aangeboren hersenletsel
ouderen
psychische aandoening
verstandelijke beperking
verslaving

Kenmerken
Groepswerk
Buiten de stad
Veel begeleiding
Weinig begeleiding
Buiten werkzaamheden
Rustige omgeving