Snoeperij Jantje
Wilheminalaan 2
5735 CS Aarle-Rixtel
0620270699
Marscha Verstappen
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft geen contract met de gemeente

Je kunt het beeld misschien nog wel op je netvlies toveren: het moment dat je als kind de snoepwinkel van Jantje binnen stapte. Een winkel met een klingelend belletje boven de deur, grote bakken schepsnoep en een decor van kleurrijke zoetigheid. Op de houten toonbank een enorme weegschaal. Daarachter stond meestal Jan, met schort, die vertelde hoeveel je moest betalen en vroeg of je er mayonaise bij wilde. Glunderend ging je weer naar buiten. Voor ons waren dit magische momenten. Momenten die we iedereen gunnen.

Jan staat al lang niet meer achter de toonbank. Maar zijn naam staat nog wel op de etalageruit. Toen we op een mooie voorjaarsdag in 2013 onze snoepwinkel openden, was de naam snel geboren: Snoeperij Jantje. Een eerbetoon aan de man die ons, en veel anderen, zoete herinneringen gaf.

Stap Snoeperij Jantje binnen en je ziet het al gauw: dit is niet zomaar een snoepwinkel. De tijd heeft geen vat gehad op de winkel: je stapt er zo je eigen jeugd binnen. Maar het interieur is niet de grootste kracht van Snoeperij Jantje. Nee, dat zijn de mensen die er werken.

Sommigen zien ze als mensen met een verstandelijke beperking. Wij zien juist heel pure, ruimdenkende, hardwerkende en lieve mensen, die opbloeien als je ze ruimte, rust en vertrouwen geeft. Het zijn stuk voor stuk toppers, die zinvol werk doen. Iedereen op zijn of haar eigen tempo en manier, maar vooral sámen. Met zijn allen zijn wij Snoeperij Jantje.

Voor ons zijn met Snoeperij Jantje twee dromen uitgekomen. We werken op de mooiste, meest nostalgische plek die we ons kunnen voorstellen. En we bieden een veilige werkplek aan de leukste collega’s die we ons kunnen wensen. Dat maakt ons, elke dag opnieuw, zo blij als een kind in een snoepwinkel.

Tot snel!

Marscha en David Verstappen

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
09:00 - 16:00
di
09:00 - 16:00
wo
09:00 - 16:00
do
09:00 - 16:00
vr
09:00 - 16:00
za
09:00 - 16:00
zo
gesloten

werkzaamheden

Klanten helpen in de Snoepwinkel.
Maken van snoepzakken en cadeautjes
Winkel aanvullen
Helpen bij karweitjes voor anderen
Op het terras helpen
Bed and Breakfast gasten ontvangen
B&B klaar maken voor gasten
Schoonmaken van Winkel en B&B
Atelier waar we creatief bezig zijn

Categorie
horeca
hotel
recreatie
winkel

Doelgroepen
jongeren
verstandelijke beperking
Volwassenen

Kenmerken
Groepswerk
Buiten de stad
Veel begeleiding
Binnen werkzaamheden
Rustige omgeving
Drukke omgeving