Salon De Elleboog Amerpoort
Langegracht 37
3811BW Amersfoort
0356475252
Klantbureau
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

Mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking verkopen cadeautjes, kunstwerken en serveren in binnenkort koffie met lekkers.

Openingstijden
ma
gesloten
di
10:00 - 17:00
wo
10:00 - 17:00
do
10:00 - 17:00
vr
10:00 - 17:00
za
10:00 - 17:00
zo
gesloten

werkzaamheden

Voor wie
Dagbesteding bij Salon De Elleboog biedt een afwisselende dagbestedingsplek voor mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Het is een geschikte plek voor mensen die met verschillende soorten werk en willen kennismaken en nieuwe dingen willen leren. Er werken ongeveer 8 cliënten per dag.

Het werk
Het team van cliënten, begeleiders en vrijwilligers houdt de winkel draaiende. Het werk is afwisselend. Je kunt creatieve activiteiten doen en zorgen dat de winkel er piekfijn uitziet. Ook kan je bijvoorbeeld klanten helpen en de kassa bedienen. De Salon is in januari 2021 verhuisd van Jans Pakhuys aan de Grote Jansstraat naar Pastorie De Elleboog aan de Langegracht. We verkopen bijzondere cadeaus, zoals kaarsen, sieraden, speelgoed en kaarten. Veel producten zijn gemaakt door cliënten van Amerpoort.

De werkplek
Pastorie De Elleboog ligt in de binnenstad van Amersfoort. De enorme afbeelding op het plafond van de Salon vertelt het verhaal van Pastorie de Elleboog als huis van kunst en ambacht. De Salon zit op de begane grond, vlak bij de hoofdingang. Doordat Pastorie De Elleboog verschillende groepen dagbesteding biedt, kun je gemakkelijk samenwerken, een praatje maken of samen meedoen met beweegactiviteiten.

Jouw ontwikkeling
Door de grote variatie aan taken kan je werk doen dat goed bij jou past. Iedere cliënt heeft een persoonlijk plan. Sommige activiteiten doe je alleen, andere juist in een groep. Omdat je ook klanten helpt, is het belangrijk dat je vriendelijk bent en er verzorgd uitziet. Als je hier dagbesteding wilt doen, kom je eerst 3 maanden op proef. Je werkt samen met andere cliënten, vrijwilligers en krijgt ondersteuning van de begeleiders.

Toon meer ˅

Categorie
handarbeid
horeca
kunst
schoonmaak
winkel

Doelgroepen
autisme
jongeren
lichamelijke beperking
niet aangeboren hersenletsel
ouderen
verstandelijke beperking

Kenmerken
Groepswerk
Individueel werk
In de stad
Veel begeleiding
Weinig begeleiding
Binnen werkzaamheden
Drukke omgeving