Prins Heerlijk leren en werken
Dr. Paul Janssenweg 171
5026 RH Tilburg
013-7440152
Wieke Peters
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

Wil je graag in een winkel of een horeca-zaak werken?
Dan heeft Prins Heerlijk een apart programma; dat heet ontwikkelingsgerichte dagbesteding. Je kunt er een officiële verklaring voor hulpkracht mee halen.

Maar als je wilt werken in de ouderenzorg kun je bij Prins Heerlijk terecht. Samen met Het Laar in Tilburg heeft Prins Heerlijk het ontwikkelprogramma ‘Hulpkracht in de ouderenzorg’ gemaakt. We hopen dat we samen bewoners een mooie dag kunnen geven.

Deze vorm van dagbesteding van Prins Heerlijk is bestemd voor jongeren van 16 tot 27 jaar met (ernstige) leerproblemen door bijvoorbeeld een verstandelijke beperking of andere (psychische) problemen.

Drie of vier dagen per week ben je aan het werk. Dat is bij Prins Heerlijk op één van onze eigen locaties.

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
08:30 - 18:00
di
08:30 - 18:00
wo
08:30 - 18:00
do
08:30 - 18:00
vr
08:30 - 18:00
za
08:30 - 18:00
zo
08:30 - 18:00

werkzaamheden

Je leert allerlei zaken die moeten gebeuren in de bediening en de verkoop. Je leert bijvoorbeeld drankjes inschenken, broodjes klaarmaken en taarten bakken. En je helpt bij het bedienen van de gasten. Verder zorg je dat alle producten mooi op hun plek staan, en help je bij het opruimen en schoonmaken. Natuurlijk kun je ook dingen leren die je misschien nog niet kunt: klokkijken, rekenen met geld, of de telefoon aannemen.

Als je aan de slag gaat als hulpkracht in de ouderzorg, leer je bijvoorbeeld een bed opmaken, met een rolstoel rijden of een broodmaaltijd klaarmaken. Je leert om samen met bewoners een spelletje doen, naar muziek luisteren, een rondje te lopen, samen een kopje koffie te drinken. Daarnaast leer je elke dag allerlei dingen die belangrijk zijn in het werken met en voor oudere mensen. Je kunt jezelf verder ontwikkelen, op dit vakgebied en ook op het gebied van sociale vaardigheden, taal, etc.

Toon meer ˅

Categorie
horeca
zorg

Doelgroepen
autisme
jongeren
lichamelijke beperking
meervoudige beperking
niet aangeboren hersenletsel
verstandelijke beperking

Kenmerken
Individueel werk
In de stad
Veel begeleiding
Binnen werkzaamheden
Drukke omgeving