Pandor Dagbegeleiding
Hemelrijken 171 A
5612 WN EINDHOVEN
06 11857256
M.van der Heijden
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

Missie
Pandor Jeugdzorg is een organisatie met lef. Wij leveren hulpverlening op maat. Pandor ziet mogelijkheden buiten de reeds bestaande routes en daarbij hanteren wij géén 9 tot 5 mentaliteit.
Pandor creëert een omgeving waarbij zowel de cliënt als de werker kunnen leren en proberen. Informeel maar professioneel.

Visie
Pandor Jeugdzorg is een groeiende organisatie, maar stelt laagdrempelig- en kleinschaligheid voorop. Het individu als instrument. Pandor gaat altijd uit van de kracht van de eigenheid van haar cliënten en van haar werknemers.
Pandor stimuleert haar medewerkers in creatieve oplossingen en het ontwikkelen van persoonlijke professionaliteit. Pandor is ondernemend en zoekt naar nieuwe manieren om hulpverlening passend en juist in te vullen.

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
09:00 - 16:00
di
09:00 - 16:00
wo
09:00 - 12:00
do
09:00 - 16:00
vr
09:00 - 16:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

Pandor biedt Dagbegeleiding aan jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar met problemen op psychosociale gebied. Deze jongeren dreigen uit te vallen of zijn uitgevallen binnen het onderwijs. Door ondersteuning te bieden op verschillende levensgebieden komen de jongeren beter in hun vel te zitten, keert hun zelfvertrouwen terug en wordt de kloof tussen hun en het onderwijs steeds kleiner. Na aanmelding volgt een intake waarbij de jongeren samen met hun ouders op gesprek gaan bij de orthopedagoog. Daarna volgt een oriëntatie periode van vier weken. In deze vier weken maakt de jongere kennis met alle andere jongeren en begeleiders. Er wordt gekeken met welke begeleider de juiste klik is zodat deze kan worden aangesteld als mentor. Na vier weken volgt de eerste evaluatie waarbij observaties en bevindingen worden besproken, er wordt afgestemd wie de mentor is en het begeleidingstraject gaat van start. De mentor bepaald samen met de jongeren de doelen waaraan gewerkt moet worden. In contact met alle betrokken wordt er planmatig aan deze doelen gewerkt. Mocht het nodig blijken worden de doelen tussentijds aangepast. Alle plannen worden op maat gemaakt. Iedere maand schrijft de mentor een verslag en stuurt deze naar ouders, zo blijven ze op de hoogte van de gemaakte stappen en blijven ze betrokken gedurende het proces. Iedere drie maanden wordt een overleg gepland samen met alle betrokkenen. Er wordt gekeken of onderwijs passend is of niet. Indien onderwijs passend is wordt er gekeken of terugkeer naar de vorige school mogelijk is, indien dit niet het geval is wordt er gezocht naar een nieuwe passende school. Soms blijkt het dat terugkeer naar school niet meer passend is. Er wordt in dat geval gezocht naar een passend leer werk traject. Gedurende het traject wordt er langzaam opgebouwd op de vervolgplek en langzaam afgebouwd bij Pandor. Als de doelen eenmaal behaald zijn gaat de jongere volledig naar zijn of haar vervolgplek.

Toon meer ˅

Categorie
koken
muziek
sport

Doelgroepen
autisme
gedragsproblemen
jongeren
kinderen
psychische aandoening
vluchtelingen

Kenmerken
Groepswerk
Individueel werk
In de stad
Veel begeleiding
Binnen werkzaamheden
Buiten werkzaamheden
Rustige omgeving