Ontwikkelcentrum Het PLEIN
Nijverheidsweg Noord 40
3812 PM Amersfoort
0631041983
www.ontwikkelcentrumhetplein.nl
Ilse van de Hoef
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

Gericht op kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en op jongeren met een ontwikkelingsstoornis die niet meer naar school gaan (de zogenaamde thuiszitters). Het is ons doel om samen te werken aan maximale zelfstandigheid bij mensen met een verstandelijke beperking of om thuiszitters weer terug te laten keren naar een vorm van onderwijs, dit lukt bij 5 op de 7 cliënten. Hierbij gaan we tot het uiterste, het is zelfs mogelijk om door het individuele programma Contactgericht Spelen en Leren schoolse vaardigheden te helpen ontwikkelen. En als er een stage nodig is als volgende stap, dan gaan we samen op zoek, binnen en buiten ons netwerk. Naast de ontwikkelingsgerichte dagbesteding is er veel ruimte voor beweging (zwemmen, paardrijden, individuele sportles) en kan er logopedie of (kinder)fysiotherapie ingezet worden. We werken vraaggericht, samen met de ouders bepalen we de doelen, en we zijn ISO-gecertificeerd.
Ons motto is: Iedereen verdient een kans.

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
08:00 - 19:00
di
08:00 - 17:30
wo
08:00 - 17:30
do
08:00 - 19:00
vr
08:00 - 17:30
za
10:00 - 16:00
zo
gesloten

werkzaamheden

Verlengde openingstijden: Op maandag en donderdag verlengde opening; zaterdag is één keer per maand open. Beiden is op aanvraag.
Diplomagerichte dagbesteding voor jongeren met normale intelligentie. Bij cliënten met een verstandelijke beperking wordt multidisciplinair gewerkt aan zowel cognitieve als sociaal-emotionele ontwikkeling. Er is ook een praktijkklas waar aandacht besteed wordt aan praktische vaardigheden, als koken en verzorging. Naast deze activiteiten worden individuele activiteiten geboden (stages, sporten, voeding) en is er de mogelijkheid om op de locatie fysiotherapie, equitherapie en logopedie te krijgen. Voor elke cliënt wordt een individueel plan gemaakt, samen met de ouders/vertegenwoordigers.

Toon meer ˅

Categorie
overig
sport
zorg

Doelgroepen
autisme
gedragsproblemen
jongeren
kinderen
meervoudige beperking
psychische aandoening
verstandelijke beperking
vluchtelingen
vrijwilliger

Kenmerken
Groepswerk
Individueel werk
In de stad
Veel begeleiding
Binnen werkzaamheden
Rustige omgeving