Gagelgat-Weggroep
Birkstraat 107
3768 HE Soest
035 647 52 52
Klantbureau Amerpoort
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

Dagbesteding Gagelgat-Weggroep is een gevarieerde dagbesteding in Soest waarbij zingeving, arbeidsplezier en integratie de belangrijkste uitgangspunten zijn.

Openingstijden
ma
09:00 - 16:00
di
09:00 - 16:00
wo
09:00 - 16:00
do
09:00 - 16:00
vr
09:00 - 16:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

De Gagelgat-weggroep is een dagbestedingsgroep bestaande uit gemiddeld 8 tot 10 cliënten per dag. De groep is iedere werkdag aan de slag op boerderij Het Gagelgat in Soest. De cliënten van de Gagelgat-weggroep doen hun werk zo zelfstandig mogelijk. Zingeving, arbeidsplezier en integratie zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunten. Ze leren samenwerken en ze leren van elkaar. De sfeer op de groep is dynamisch en gezellig.

Gevarieerde dagbesteding in Soest
Hoe zien de werkdagen van de Gagelgat-weggroep er uit? De cliënten beginnen iedere ochtend aan tafel met het bespreken van de taken voor die dag, daarna kunnen de werkzaamheden beginnen. Elke dag heeft dezelfde structuur waardoor duidelijkheid wordt geboden aan de cliënten.

Het Gagelgat
Op Het Gagelgat werken cliënten samen met begeleiding rondom deze prachtige monumentale boerderij. De werkzaamheden bestaan uit onder meer schoffelen, onkruid wieden, vegen en meehelpen in de moestuin.

Ook in de boerderij zelf gaan de cliënten aan de slag. Zo maken ze schoon in De Potstal, een sfeervolle ruimte die vaak wordt verhuurd voor vergaderingen en trouwerijen. Ook verzorgen ze diverse schoonmaakwerkzaamheden, zoals vegen en de afwasmachine in- en uit ruimen. Wanneer de paarden in de winter op stal staan, helpen ze met het opstrooien van de stallen en het naar binnen halen van de paarden.

Het Gagelgat is onderdeel van De Paardenkamp, een rusthuis voor oude paarden en pony’s. De boerderij trekt dagelijks veel bezoekers. Vooral in de vakantieperiodes komen veel (groot)ouders met hun (klein)kinderen naar de boerderij. Voor cliënten betekent dit dat zij meedoen in de maatschappij; ze krijgen veel positieve reacties op hun werk, zowel van de bezoekers als van de gastvrouwen.

Sport en beweging
Dinsdagmiddag is het tijd om te sporten. Er komt dan een bewegingsagoog om sport/ beweging te geven. Activiteiten zijn bijvoorbeeld estafette, op de hometrainer, balspellen of groepsspelletjes.

Kortom, de Gagelgat-weggroep biedt mensen met een beperking een gevarieerde werkweek midden in de samenleving.

Toon meer ˅

Categorie
boerderij
dieren
groenvoorziening

Doelgroepen
autisme
doof slechthorend
jongeren
lichamelijke beperking
meervoudige beperking
niet aangeboren hersenletsel
ouderen
psychische aandoening
verstandelijke beperking

Kenmerken
Groepswerk
Individueel werk
Buiten de stad
Veel begeleiding
Weinig begeleiding
Buiten werkzaamheden
Rustige omgeving