Loods №9
Ketelaarskampweg 9
5222 AL 's-Hertogenbosch
0641816684
richard bekkers
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

Loods №9
Dagbesteding voor mensen met een andere culturele achtergrond

Osperon biedt hulp aan mensen met psychische problemen en met name een niet westerse achtergrond. Naast psychiatrische behandeling biedt Osperon ook ambulante begeleiding en dagbesteding aan. Voorheen waren deze onderdelen verdeeld over diverse locaties maar met de verhuizing naar Ketelaarskampweg 9 is alles op één plek samengekomen. Hierdoor zijn er korte lijntjes tussen behandeling en dagbesteding.

De dagbestedingslocatie van Osperon bestaat uit diverse faciliteiten, namelijk: een multifunctionele ruimte, kapschuur, buitenterrein en inpandige werkplekken welke ingezet kunnen worden als zijnde groepsaccommodatie. Er wordt op twee manieren dagbesteding aangeboden namelijk in groepsverband en middels individuele begeleiding.

Dagbesteding in groepsverband
Er is een ruimte waar maximaal 16 personen in groepsverband aan de slag kunnen. We richten ons op mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Dit kunnen jongeren zijn die niet mee kunnen op school of volwassenen die door omstandigheden (tijdelijk) niet mee kunnen draaien in een regulier arbeidsproces. In een veilige leeromgeving worden verschillende activiteiten in groepen van maximaal 4 personen uitgevoerd. De werkzaamheden hebben een gekaderd productieproces waarin oriëntatie van de materialen en gereedschap ruimte geeft om ervaring op te doen en uit te wisselen. We houden rekening met individuele behoeftes, bieden passend werk, stimuleren onderling contact en samenwerking. Maar bovenal zal er veel aandacht besteed worden aan wat er hier in Nederland van elkaar verwacht wordt. Normen en waarden die gehanteerd worden tussen collega’s, maar ook; hoe praat je met elkaar?, hoe kleed je jezelf?, het maken van afspraken, waar ligt je verantwoordelijkheid?, etc.

Het doel is om deelnemers in een afgebakend tijdsbestek te activeren en laten deelnemen aan de verschillende disciplines, waardoor zij voldoende competenties aanleren om deel te nemen aan school en hun kansen te vergroten in het vinden van een stageplek of werk.

Individuele begeleiding
Door sociale activering en maatschappelijk zinvolle activiteiten uit te voeren beogen we de mensen weer deelnemer te maken te maken van de samenleving. We voorkomen sociaal isolement en vergroten de kans op participatie. We ondersteunen de persoon in het “zichzelf opnieuw uitvinden”, gaan op zoek naar hun intrinsieke motivatie en gebruiken die positieve energie om deze uit te breiden naar noodzakelijke elementen van herstel en groei.

Alle mogelijke activiteiten en faciliteiten worden ingezet ten behoeve van de individuele begeleiding van cliënten. Tevens bieden we de mogelijkheid om een traject te starten in samenwerking met psychosociale of psychiatrische behandeling. Alles is mogelijk!

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
gesloten
di
gesloten
wo
08:00 - 15:00
do
08:00 - 15:00
vr
08:00 - 15:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

De multifunctionele accommodatie
Op het terrein staat een deels open en deels gesloten overkapping. Deze ruimte wordt ingezet ten behoeve van kleinschalige groepsactiviteiten en vergaderingen. Er zijn op dit moment twee groepen actief namelijk een vrouwengroep en Iraanse mannengroep. Er is dus nog voldoende plek voor nieuwe initiatieven.
De half open overkapping wordt gebruikt voor het werken aan en restaureren van (houten) boten. Naast deze werf is er een tweede overkapping. Hierdoor kan er gelijktijdig aan diverse projecten gewerkt worden. Deze ruimtes kunnen waar nodig ingezet worden ten behoeve van de dagbestedingsactiviteiten.

Buitenterrein
Buiten op het terrein zijn diverse werkplekken ingericht voor uiteenlopende activiteiten. Deze variëren van een recycle station, plastic shredder, houtbewerking, kippenhok, groentetuin. Er wordt tevens gewerkt aan het ontwikkelen en in productie nemen van producten die geschikt zijn voor de verkoop. Zo zijn er kweekbakken in productie genomen en zijn we bezig met een prototype van leem gemaakte Pizzaoven.

Voorbeelden van activiteiten die we nu kunnen aanbieden zijn;

Seizoensactiviteiten
Groentetuin
Houtbewerking
recyclen hergebruiken van materialen
Kleine (korte) productieprocessen
Restauratie houten boten
Schoonmaakwerkzaamheden
Klusjes
Creatieve activiteiten
Ontwikkelen eigen dagbestedingsactiviteiten
Producten maken tbv verkoop

Toon meer ˅

Categorie
fietsenmakerij
groenvoorziening
handarbeid
houtbewerking
kunst
overig
recycling
schoonmaak

Doelgroepen
autisme
doof slechthorend
gedragsproblemen
jongeren
ouderen
psychische aandoening
vluchtelingen
vrijwilliger

Kenmerken
Groepswerk
Individueel werk
In de stad
Veel begeleiding
Weinig begeleiding
Binnen werkzaamheden
Buiten werkzaamheden
Rustige omgeving