Lokaal 010 Amerpoort
Leusderweg 30-34
3817 KB Amersfoort
035 647 52 52
Klantbureau Amerpoort
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

Ook jongeren met een (ernstige) verstandelijke meervoudige beperking ((E)VMB) willen graag midden in het leven staan. Bij Lokaal 010 kan dat.

Openingstijden
ma
09:00 - 15:30
di
09:00 - 15:30
wo
09:00 - 15:30
do
09:00 - 15:30
vr
09:00 - 15:30
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

Lokaal 010 is een dagbesteding van Amerpoort in het gebouw van de School voor Gezondheidszorg en de School voor Welzijn van MBO Amersfoort.

Het team
Lokaal 010 bestaat uit een groep van circa 8 jongvolwassenen met een (ernstige) verstandelijke meervoudige beperking. Er zijn altijd twee begeleiders bij de groep. Jongeren, ouders en begeleiders zijn trots op deze locatie. Want ook al heb je een lichamelijke en verstandelijke beperking, je kunt altijd kijken naar wat wél mogelijk is.

Een dag bij Lokaal 010
We kijken wat de dag ons brengt. Een deel van de dag staat in het teken van verzorging. Regelmatig komen de studenten binnen voor een praatje, een praktijkopdracht of om piano te spelen. Door het contact met de jongeren van Lokaal 010 leren de studenten om te gaan met mensen met een meervoudige beperking. Soms gaan we kijken naar een musical van de studenten. Ook doen we samen klusjes in en om de school en oefenen we bijvoorbeeld om te communiceren met pictogrammen.

De werkplek
Lokaal 010 is een aangepaste ruimte voor dagbesteding, midden in de samenleving. De ruimte is rolstoeltoegankelijk, er is een badkamer met douchebrancard en er zijn tilliften. De jongvolwassenen van Lokaal 010 zijn ongeveer even oud als de MBO-studenten. Samen delen ze interesses zoals persoonlijke verzorging, muziek en social media.

Jouw ontwikkeling
Groei zit vaak in kleine stappen. Maar elke stap brengt je verder in je ontwikkeling. Bij Lokaal 010 besteden we veel aandacht aan communicatie: contact maken met anderen, iets kunnen vertellen. Je ziet hoe leeftijdsgenoten leven en waar zij mee bezig zijn. Door klusjes te doen leer je hoe je jezelf nuttig kunt maken. Dat geeft een gevoel van trots. Door de samenwerking met MBO Amersfoort leren wij iets van de studenten en de studenten iets van ons.

https://youtu.be/yLDjTluxvPY

Toon meer ˅

Categorie
overig

Doelgroepen
autisme
blind slechtziend
doof slechthorend
gedragsproblemen
jongeren
lichamelijke beperking
meervoudige beperking
verstandelijke beperking

Kenmerken
Groepswerk
Individueel werk
In de stad
Veel begeleiding
Binnen werkzaamheden
Rustige omgeving
Drukke omgeving