Kringloop HowBazar Amerpoort
Kosmonaut 13
3824MK Amersfoort
0356475252
Klantbureau Amerpoort
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

Een leuke dagbestedingsplek als je graag klanten wilt helpen, of juist rustig in het magazijn wilt klussen. Of allebei.

Openingstijden
ma
09:00 - 15:30
di
09:00 - 15:30
wo
09:00 - 15:30
do
09:00 - 15:30
vr
09:00 - 15:30
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

Voor wie
Lijkt het jou leuk om in een kringloopwinkel te werken? Wil jij er samen met jouw collega’s ervoor zorgen dat de kringloopwinkel er netjes uit ziet? En vind jij het leuk om spulletjes op te knappen? En natuurlijk met klanten contact te hebben? Dan is Kringloopwinkel HowBazar misschien wel iets voor jou.

Binnen de kringloopwinkel werken nu ongeveer 12 cliënten met een licht tot matig verstandelijke beperking. We hebben 3 verschillende groepen; de winkel, de reparatiegroep en de sorteer- en schoonmaakgroep. Wij bieden jou de kans om verschillende werkzaamheden uit te gaan voeren. Zowel in de winkel zelf als wat rustiger ‘achter de schermen’.

Het werk
Elke dag is anders. De ene dag werk je in een ruimte achter de winkel, en de andere dag help je klanten. We weten niet van te voren hoeveel klanten erlangs komen. Jouw werk bestaat uit allerlei verschillende taken.

Als je in de winkel staat kun je spullen en kleding sorteren, spulletjes prijzen, klanten helpen. Ook kan je misschien achter de kassa het geld wisselen of pinbetalingen doen en de cadeautjes inpakken.

Binnen de reparatiegroep help je bij het aannemen van spullen. Je gooit onbruikbare spullen weg, je brengt de kleine spullen naar het sorteerteam en je repareert of knapt spullen op.

Bij de sorteer- en schoonmaakgroep bestaan je werkzaamheden uit:
De binnengekomen kleding wassen, spullen schoonmaken, schoenen poetsen, knopen aannaaien, sieraden herstellen. Ook kijk je of het product compleet is.

De werkplek
Als je graag in de winkel wilt werken, is het belangrijk dat je tegen drukte kan. Je ziet dan veel klanten die komen binnenlopen op een dag. Het kan rumoerig zijn. Als je hier niet zo goed tegen kunt, maar wel graag wilt werken in de kringloopwinkel dan kan de sorteer- en schoonmaakgroep of reparatiegroep wat voor je zijn. Dit is ‘achter de schermen’, dus heb je niet te maken met klanten. Hierdoor is het voor jou wat rustiger. Kringloopwinkel HowBazar zit met andere dagbestedingsgroepen in het gebouw van HowBazar (De Wissel).

Jouw ontwikkeling
Door het werk leer je allerlei verschillende praktische vaardigheden. Ook ontwikkel je jouw sociale vaardigheden, zoals samenwerken, delen en om hulp vragen. Samen met jouw begeleiders zorgen we ervoor dat jij zoveel mogelijk wordt uitgedaagd. Dit doen we te werken met Mijn leer- en werkmap. Deze map is er om jouw talenten te ontdekken, in te zetten en te ontwikkelen.

Toon meer ˅

Categorie
buurthuis
handarbeid
overig
recycling
schoonmaak
wasserette
winkel

Doelgroepen
autisme
doof slechthorend
jongeren
lichamelijke beperking
meervoudige beperking
niet aangeboren hersenletsel
ouderen
verstandelijke beperking

Kenmerken
Groepswerk
Individueel werk
Buiten de stad
Veel begeleiding
Weinig begeleiding
Binnen werkzaamheden
Rustige omgeving
Drukke omgeving