Huis van Rie
Koningin Wilhelminastraat 5
2631 CW Nootdorp
015-3649636
Lydia Rullens
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

Huis van Rie is een gezellig en sfeervol centrum voor gespecialiseerde dagbesteding waar oprechte aandacht voor onze bezoekers centraal staat. Ons centrum is toegankelijk voor mensen uit Pijnacker-Nootdorp. Eveneens mensen uit de gemeenten Delft, Den Haag, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten, Wassenaar en Zoetermeer zijn van harte welkom. Je kunt bezoeker worden met een WMO-indicatie voor dagbesteding.

Mocht de recreatieve dagbesteding bij Huis van Rie niet echt zijn wat je zoekt, kijk dan ook eens bij de arbeidsmatige dagbesteding Winkel van Rie. Deze zit om de hoek en biedt veel mogelijkheden.

De dagbesteding is in groepsverband en wij doen dit op zo’n manier dat er geen doelgroepenbeleid wordt gevolgd.

Ons standpunt is dat maatschappelijke participatie en integratie van mensen met een beperking geen doelgroepenbeleid toelaat. En daarom is iedereen welkom! *

* Ben je bezoeker bij Huis van Rie, dan kan je in groepsverband functioneren en heb je geen ernstige gedragsstoornissen. Voor deze mensen is een meer gespecialiseerde dagbesteding nodig.

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
09:30 - 16:00
di
09:30 - 16:00
wo
09:30 - 16:00
do
09:30 - 16:00
vr
09:30 - 16:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

Bij Huis van Rie zijn verschillende recreatieve activiteiten mogelijk die aansluiten bij de wensen en behoeften van de bezoeker. Elke ochtend wordt er een beweegactiviteit aangeboden. Daarnaast is er ruimte voor een gezelschapsspel of een moment van oprechte aandacht. Er kan op vele manieren aan creatieve activiteiten worden gewerkt zoals schilderen, mozaïeken of mandala kleuren. En voor de kookliefhebbers wordt er samen wat gebakken. Bezoekers mogen meedoen met de verschillende activiteiten, maar niks is verplicht.

Huis van Rie werkt actief aan integratie van mensen met een beperking door oog te hebben voor de mogelijkheden, door respect voor hun zelfredzaamheid en door hulp/begeleiding daar waar het nodig is.

Binnen Huis van Rie werken beroepskrachten, waaronder ook mensen met een beperking (ervaringsdeskundigen), samen met vrijwilligers om een gezellige en veilige dag te bieden. Daarnaast werken stagiairs samen met dit team om (werk)ervaring op te doen.

Toon meer ˅

Categorie
buurthuis
handarbeid
horeca
kunst
muziek

Doelgroepen
blind slechtziend
chronisch ziek
dementie
doof slechthorend
gedragsproblemen
lichamelijke beperking
niet aangeboren hersenletsel
ouderen
psychische aandoening
verstandelijke beperking

Kenmerken
Groepswerk
Individueel werk
In de stad
Veel begeleiding
Binnen werkzaamheden
Rustige omgeving
Drukke omgeving