koffiehuis 't Volkshuis
Houtmarkt 62
7201 KM Zutphen
0575 – 513580
Marieke Pelgrum (bedrijfsleider)
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

Wat leuk dat je een kijkje neemt bij onze arbeidsmatige dagbesteding!

Wat kan je bij ons doen?
Als je je graag wilt ontwikkelen op horecagebied, kan je bij ons als medewerker aan de slag in de bediening, in het restaurant en/of in de keuken.

Hoe ziet een dag eruit?
Als je 's morgens binnenkomt, kun je eerst neerploffen in ons restaurant met een kop thee of koffie samen met je mede collega's. Daarna ga je je omkleden (je krijgt werkkleding) en kun je aan de slag.

Als je in de keuken werkt, ga je in overleg met de werkvloerbegeleider de voorbereiding doen voor de lunch. Bijvoorbeeld snijden van komkommer, tomaat of kaas. Het kan ook zijn dat jij samen met een andere collega een appeltaart gaat bakken. Er is genoeg te doen! Daarna is het even tijd voor pauze en vervolgens draaien we de lunch. Misschien vind jij het leuk om broodjes te maken of ga jij de uitsmijters bakken? Dan weer even pauze en daarna schoonmaken, want dat hoort er ook bij! Om 17.00 uur gaan we met zijn allen naar huis.

Als je in de bediening werkt, begin je 's morgens met het voorbereiden van de bar. Is er genoeg slagroom? Is er genoeg munt voor in de muntthee? Zijn de kaarsjes op de tafel al aan en zijn de tafels schoon? Daarna komen de eerste gasten. Jij mag ze bedienen! Je zegt ze gedag, want dat vinden onze gasten fijn. Neem je de bestelling op en breng je deze? Of vind je het fijner om achter de bar te staan en de drankjes in te doen? Dit overleg je altijd met de werkvloerbegeleider. Je vraagt aan gasten of ze het nog naar hun zin hebben en als je kan rekenen, mag je ook de kassa bedienen! Tussendoor wordt er regelmatig schoongemaakt. Om 17.00 uur gaan we met zijn allen naar huis.

Werkwijze
Als je bij ons komt werken, begin je in de keuken. Daarna stroom je door naar de bediening als je dat graag zou willen. Wij werken met ons eigen leer/werkboek die je samen met je vaste begeleider doorwerkt. Aan het eind van dit boek, kun je alle voorkomende werkzaamheden bij het Volkshuis uitvoeren! Super gaaf!
Er zijn altijd 2 werkvloerbegeleiders aanwezig die samen met jou bespreken welke taken je kan doen. Onze coördinator zorg voert 1x per 2 maanden een gesprek met je om te kijken aan welke doelen je kan werken en zij kijkt samen met jou of je nog op je plek zit bij het Volkshuis. Ook hebben we 1x in het halfjaar samen met jou en je ouders/begeleiding een evaluatiegesprek.

Doelstelling
Afhankelijk van wat jouw doel is, kun je voor een langere tijd bij ons blijven. Het kan ook zijn dat je graag vanuit de dagbesteding door wil stromen naar regulier werk, ook dan ben je welkom bij het Volkshuis. Je kunt bij ons werkervaring opdoen en werknemersvaardigheden aanleren, waardoor je uiteindelijk door kan stromen naar andere werkplekken.

Visie
Het Volkshuis biedt een veilige en geborgen plek voor arbeidsmatige dagbesteding. Dit doen we door samen met hulpverleners en andere betrokkenen te kijken naar hetgeen dat aansluit bij de cliënt. Op een constructieve wijze zullen we onze medewerkers alle benodigde en wenselijke sociale- en arbeidsvaardigheden bijbrengen tot zover mogelijk dit passend is bij hun capaciteiten. Om daarmee een eventuele gewenste uitstroom naar de hedendaagse maatschappij mede mogelijk te maken. En/of louter te werken aan hun ontwikkeling.
Onze kracht is ons geduld, begrip en ervaring in het werken met medewerkers met een beperking. Wij houden rekening met de beperking, dat we deze ook begrijpen, de medewerker respecteren om wie hij is, dat foutjes maken mag. Dat we de tijd voor hen kunnen nemen en dat er dan ook professionele zorgmensen zijn waar men op terug kan en mag vallen.

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
gesloten
di
09:00 - 17:00
wo
09:00 - 17:00
do
09:00 - 17:00
vr
09:00 - 17:00
za
09:00 - 17:00
zo
09:00 - 17:00

werkzaamheden

De keuken wat doen we hier?

Afwas:
Het afwassen uiteraard, zorgen dat iedereen weer schone spulletjes heeft om goed door te kunnen werken. Hierdoor krijgt de gast zijn eten geserveerd op een schoon bord en de koffie in een schoon kopje.

Voorbereiden:
Klaarmaken van de broodjes ed, voorbereiden van gerechten, opmaken van borden met garnering.

Taarten:
Het maken van de taarten door middel van recepten.

Frituur:
Het frituren van de producten die bij diverse gerechten horen.

bakken:
Klaarmaken van de warme gerechten, het koken en bakken van gerechten.

De bediening wat doen we hier?

Barwerk:
Het bereiden van alle koude en warme dranken. Maar ook het gebak op bordjes doen en afmaken. De bar netjes, schoon en goed gevuld houden, horen daar ook bij natuurlijk.

Serveren:
De bereide dranken en gerechten naar de gasten brengen.
De dranken vanuit de bar en het eten vanaf de keuken, als het belletje is gegaan.

Afruimen:
Met een duur woord heet dat debraseren. Als de gast is uitgegeten de borden meenemen en naar de afwas brengen. En als de gast is vertrokken de tafeltjes weer netjes opruimen en schoonmaken.

Lopen met kastje:
Zo noemen wij het opnemen van de bestellingen. Dat doen we met een bestel kastje, daarom. Je neemt de bestellingen op, staat de gast vriendelijk te woord bij vragen en je dekt ook de placemats in met het bestek.

Toon meer ˅

Categorie
horeca
koken
zorg

Doelgroepen
autisme
chronisch ziek
doof slechthorend
gedragsproblemen
jongeren
lichamelijke beperking
meervoudige beperking
niet aangeboren hersenletsel
psychische aandoening
verstandelijke beperking
vluchtelingen
verslaving
Volwassenen
vrijwilliger

Kenmerken
Groepswerk
In de stad
Veel begeleiding
Binnen werkzaamheden
Rustige omgeving
Drukke omgeving