Kaarsenmakerij De Punt
Koningsweg 22
3762 EC Soest
035-6475252
Klantbureau Amerpoort
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

Kaarsenmakerij De Punt is een ambachtelijke dagbesteding in Soest voor mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking.

Openingstijden
ma
09:00 - 15:00
di
09:00 - 15:00
wo
09:00 - 15:00
do
09:00 - 15:00
vr
09:00 - 15:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

Bij De Punt in Soest, een van de grootste ambachtelijke kaarsenmakerijen in Nederland, werken 15 cliënten met een licht tot matig verstandelijke beperking.

De werkzaamheden op deze dagbesteding zijn heel gevarieerd. Alles wat met het kaarsen maken zelf samenhangt, zoals gieten en dompelen en kaarsen van een logo voorzien. Maar ook het verpakken, de verkoop en het magazijnbeheer horen erbij. Cliënten assisteren tijdens workshops die De Punt regelmatig organiseert. Ze geven een rondleiding door de kaarsenmakerij en helpen de deelnemers bij het maken van hun eigen kaars.

De sfeer bij De Punt is heel goed, er is een groot gevoel van saamhorigheid. Kaarsen maak je met zijn allen: de een smelt het kaarsvet en de ander zet de mal klaar. Je werkt ook gezamenlijk aan grote orders, bijvoorbeeld voor relatie- of kerstgeschenken. En je viert natuurlijk met zijn allen de succesvolle afronding van zo’n mooie opdracht.

Cliënten bij De Punt moeten arbeidsmatig willen werken en een goede werkhouding hebben (of het moet aan te leren zijn). De producten die ze maken zijn voor de verkoop bestemd en moeten dus kwalitatief goed zijn. Door de diversiteit aan taken die er te doen zijn, kunnen cliënten bij De Punt werken aan zowel hun technische als sociale vaardigheden. Bovendien leer je hoe je de dag kunt besteden op een plek met een bedrijfsmatige opzet. Er zijn 3 begeleiders aanwezig om de cliënten te ondersteunen.

Toon meer ˅

Categorie
handarbeid
kunst

Doelgroepen
autisme
doof slechthorend
jongeren
lichamelijke beperking
niet aangeboren hersenletsel
ouderen
psychische aandoening
verstandelijke beperking

Kenmerken
Groepswerk
Individueel werk
Buiten de stad
Veel begeleiding
Weinig begeleiding
Binnen werkzaamheden
Rustige omgeving
Drukke omgeving