Flink Amerpoort
Beetzlaan 48
3762 CG Soest
035-6475252
Klantbureau Amerpoort
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

Flink is er voor (jong)volwassenen die een matige tot ernstige verstandelijke beperking en gedragsproblemen hebben.

Daarom bieden we bij Flink een dagprogramma met een duidelijke structuur en voldoende rust. Ook kijken we wat de cliënt aan begeleiding nodig heeft om op zijn gemak te zijn en een prettige dag te hebben.

Openingstijden
ma
09:00 - 16:00
di
09:00 - 16:00
wo
09:00 - 16:00
do
09:00 - 16:00
vr
09:00 - 16:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

De mensen
Flink is een kleinschalige dagbestedingsgroep van 8 tot 9 mensen. Flink kent een duidelijke en voorspelbare dag structuur. Met pictogrammen maken we deze structuur voor de cliënten zichtbaar. Alle vaste begeleiders en invallers werken vanuit dezelfde houding: we stellen ons neutraal op en bieden duidelijkheid en zekerheid.

Een dag bij Flink
We houden als begeleiders de hele dag rekening met de stemming en spanningsboog van de cliënt. Door de dag heen wisselen we inspanning af met ontspanning. Als het nodig is, bouwen we extra rust in of geven we iemand extra aandacht. Vaak zijn we als groep actief bezig met bijvoorbeeld koken, schoonmaken, glas ophalen, industriewerk of creatief bezig zijn. Ook is er ruimte voor ontspanning, zoals muziek luisteren, even ontspannen in de rustruimte of een wandeling maken. Op vaste dagen doen met de groep activiteiten in de wijk, zoals glas ophalen en papier prikken. Eén dag in de week doen we sport en één dag per week krijgen we muziek.

De werkplek
De groep Flink komt samen aan de Nieuweweg 97 in Soest. Dat is een voormalig winkelpand met een rustige ruimte met een tuin. Dagbesteding Keramiek en Cadeau zit er ook. De ruimte van Flink is rustig en overzichtelijk ingericht. Dat helpt de cliënten om overzicht te houden en zich veilig te voelen. Sommige cliënten hebben hun eigen, afgeschermde, werkplek. Daar kunnen ze zich in alle rust concentreren op verschillende werkzaamheden. De anderen zitten aan een grote tafel te werken.

Groei en ontwikkeling
We kijken per cliënt wat hij of zij nodig heeft om zich te ontwikkelen. We stemmen het dagprogramma af op wat de cliënt interesseert en wat hij nodig heeft. Zoveel mogelijk sluiten we aan bij het leven in de buitenwereld. Door zinvolle activiteiten te doen, krijgen de cliënten een positiever zelfbeeld en een voldaan en vaak trots gevoel.

Toon meer ˅

Categorie
buurthuis
handarbeid
koken
overig
schoonmaak

Doelgroepen
autisme
gedragsproblemen
jongeren
lichamelijke beperking
niet aangeboren hersenletsel
psychische aandoening
verstandelijke beperking

Kenmerken
Groepswerk
Individueel werk
Buiten de stad
Veel begeleiding
Binnen werkzaamheden
Buiten werkzaamheden
Rustige omgeving