De Smederij
Hoefijzer 18
3833XB Leusden
035 647 52 52
Klantbureau Amerpoort
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

De Smederij is een voormalig schoolgebouw in Leusden. Het is een ontmoetingsplek voor bewoners, kleine ondernemers en maatschappelijke organisaties. Sinds 8 november 2018 heeft Amerpoort twee dagbestedingsgroepen in De Smederij.

Openingstijden
ma
09:00 - 16:00
di
09:00 - 16:00
wo
09:00 - 16:00
do
09:00 - 16:00
vr
09:00 - 16:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

De Smederij is een voormalig schoolgebouw in Leusden. Het is een ontmoetingsplek voor bewoners, kleine ondernemers en maatschappelijke organisaties. Sinds 8 november 2018 heeft Amerpoort twee dagbestedingsgroepen in De Smederij.
De verschillende huurders in De Smederij werken waar mogelijk samen en inspireren elkaar.

Het team
De dagbesteding van Amerpoort in De Smederij staat open voor mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Het is geschikt voor mensen tussen de 18 en 80 jaar die van afwisseling houden, maar wel een duidelijk dagritme nodig hebben. De Smederij heeft twee groepen: Smederij 1 en Smederij 2. Er is één begeleider per vijf tot zes cliënten.

Het werk
Een nieuwe locatie biedt nieuwe mogelijkheden. Daarom is het werk in de twee groepen nog in ontwikkeling. Beide dagbestedingsgroepen gaan meer samenwerken. Ook willen we graag inspringen op de mogelijkheden die het gebouw De Smederij kan bieden.

Smederij 1:
We beginnen 's ochtends met een kop koffie en nemen de dag door. We doen licht industrieel werk, zoals producten uittellen en sorteren. Ook maken we kaarten en vlaggetjes van geschept papier, doen sport en spelletjes of bakken een taart. De sfeer in de groep is vrolijk. We vinden het belangrijk om op een prettige manier met elkaar om te gaan.

Smederij 2:
Bij Smederij 2 doen we wat rustiger aan. Daardoor is het een fijne plek voor mensen die bijvoorbeeld al wat ouder zijn. ‘s Ochtends doet ieder op zijn eigen tempo licht industrieel werk, zoals producten uittellen en sorteren. Na de lunchpauze is er ruimte voor ontspanning, zoals een spelletje doen, mozaïeken of een wandeling maken. Wie dat wil kan gewoon gezellig met anderen aan tafel zitten. Ook hebben we spelmateriaal dat het horen, zien, ruiken of voelen stimuleert.

De werkplek
De Smederij is een openbaar gebouw waar allerlei verschillende mensen komen. Er zijn activiteiten voor de buurt en er is een inloop voor mensen met een beperking. Ook zitten er ondernemers, zoals een naaiatelier, een fysiotherapeut en een yogacentrum. We werken graag samen met de andere partijen in het gebouw of in de buurt. We zien dat mensen blij worden van de puurheid en openheid waarmee onze cliënten in het leven staan. Het gebouw is geschikt voor rolstoelgebruikers (met sta-functie).

Jouw ontwikkeling
Elk mens is anders. We kijken samen met jou en je verwanten wat jij nodig hebt om een fijn werkritme te hebben en nieuwe dingen te leren. De Smederij biedt kansen voor nieuwe activiteiten, zoals koffiezetten en koekjes bakken of schoonmaakwerk. Ook kun je misschien klusjes doen in de buurt.

Toon meer ˅

Categorie
buurthuis
overig
zorg

Doelgroepen
autisme
blind slechtziend
doof slechthorend
jongeren
lichamelijke beperking
meervoudige beperking
niet aangeboren hersenletsel
ouderen
psychische aandoening
verstandelijke beperking

Kenmerken
Groepswerk
Individueel werk
Buiten de stad
Veel begeleiding
Weinig begeleiding
Binnen werkzaamheden
Rustige omgeving
Drukke omgeving