Regionale dagbesteding voor zuid Limburg vanuit dagbesteding locatie in Spaubeek
Schoolstraat 3
6176 BZ Spaubeek
073-6579157
Anouk Kleuskens, Kees Ooms en Jolanda Daemen
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

regionale dagbesteding voor zuid Limburg vanuit dagbesteding locatie in Spaubeek voor blinde en slechtziende mensen met bijkomende beperkingen.

Achtergrond
Het ondersteunen en begeleiden van blinde en slechtziende mensen met bijkomende beperkingen vraagt om specialistische kennis en maatwerk. Een combinatie van beperkingen maakt het leven soms ingewikkeld omdat er minder mogelijkheden zijn om de visuele beperking te compenseren.

Voor deze groep mensen kan het lastig zijn om geschikt werk of dagbesteding te vinden omdat er aanpassingen nodig zijn in de omgeving en op het gebied van activiteiten en begeleiding. Bijvoorbeeld het geluid, de hoeveelheid prikkels, duidelijke plekken voor materialen en spullen, vrije en herkenbare looproutes. Het bieden van passende activiteiten is een uitdaging en vraagt specifieke veilige condities.

De Robert Coppes Stichting heeft voor de regio zuid- Limburg een locatie in Spaubeek waar mensen terecht kunnen voor gespecialiseerde dagbesteding. Heb je vragen? Schroom niet en neem vrijblijvend contact met ons op.

De Robert Coppes Stichting biedt ook specialistische begeleiding aan huis.
Soms lukt zelfstandig wonen met reguliere begeleiding (van bijvoorbeeld thuiszorg) niet meer. De situatie wordt vaak te complex als er meer problemen zijn dan alleen de visuele beperking. Mogelijk kan specialistische begeleiding van de Robert Coppes Stichting dan uitkomst bieden. Bij specialistische begeleiding aan huis woont u zelfstandig en komt een begeleider van onze Stichting op afgesproken tijden langs voor de ondersteuning die u nodig heeft.

Wat levert specialistische begeleiding op?
Het doel van specialistische begeleiding aan huis is dat u zelfstandig kunt blijven wonen en weer greep krijgt of houdt op het leven. De specialistische begeleiding kan gecombineerd worden met behandeling of training, we spreken dan over IVB. We informeren u graag daar over.

Informatie:
Wilt u meer weten over onze specialistische begeleiding aan huis in Limburg ?
Neem dan contact met ons op.
Telefoon: 073-6579157
E-mail: info@robertcoppes.nl
Of met:
Coleta Verblakt
Telefoonnummer: 06-10712550
E-mail:cverblakt@robertcoppes.nl

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
gesloten
di
09:00 - 16:00
wo
gesloten
do
09:00 - 16:00
vr
gesloten
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

Product:
Bij specialistische dagbesteding bieden we belevingsgerichte, activerende, ontwikkelingsgerichte of arbeidsmatige activiteiten. Deelnemers starten met een oriëntatietraject om te kijken welke activiteiten aansluiten bij interesses, vaardigheden en talenten. We gaan samen op zoek naar mogelijkheden. Onze begeleiders richten zich op het vergroten van de sociale leefwereld (participatie), zingeving en zelfredzaamheid van de deelnemers. Ze zoeken samen met de deelnemers naar passende activiteiten, zoals koken/bakken, tuinieren, muziek maken, bewegen, ICT training en creatieve activiteiten. Het leren van en het ontmoeten van lotgenoten geeft de dagbesteding extra meerwaarde. Het tempo van de activiteit sluit aan bij het individuele energieniveau en er is persoonlijke ondersteuning bij het aanleren van nieuwe vaardigheden.

Ruimte en omstandigheden:
De begeleiding is opgeleid voor deze doelgroep en bij de inrichting van de locatie is deze aangepast aan de visuele beperking van de deelnemers. Dit geeft veiligheid en daardoor ontstaat ruimte om talenten te ontdekken en nieuwe dingen te leren. De dagbesteding is kleinschalig en rustig. De omgeving is geluidsarm, de ruimtes hebben een goede akoestiek. Alle materialen zijn voelbaar en liggen op vaste, herkenbare plekken. Er is geen gevaarlijke apparatuur. Er zijn duidelijke looproutes die vrijgehouden worden.

Toon meer ˅

Categorie
groenvoorziening
handarbeid
ict computers
koken
muziek
overig
sport
zorg

Doelgroepen
blind slechtziend
jongeren
meervoudige beperking
ouderen

Kenmerken
Groepswerk
Individueel werk
Buiten de stad
Veel begeleiding
Binnen werkzaamheden
Buiten werkzaamheden
Rustige omgeving