De Halderse Hoefjes
Halder 22
5271 VK Sint Michielsgestel
06-24989353
www.dehaldersehoefjes.nl
Vincent de Ruijter
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft geen contract met de gemeente

Het doel van Dagbesteding de Halderse Hoefjes is een veilige, kleinschalige werkplek te creëren waar iedereen zichzelf mag en kan zijn. We richten ons op (jong) volwassenen die door hun beperking niet mee kunnen in de reguliere arbeidsmarkt, en graag in de buitenlucht bezig zijn.
Met de dagbesteding willen we een zinvolle dag invulling geven aan de medewerkers waarbij iedereen moet kunnen werken op zijn, of haar tempo en niveau. We draaien geen productie voor een derde partij waardoor we de werkdruk laag kunnen houden, en aan de hulpvraag aan kunnen passen. In een rustige, groene omgeving maken een combinatie op maat van werk en ontspanning.

We werken met een vraaggericht aanbod. Dit wil zeggen dat er geluisterd wordt naar de wensen en mogelijkheden van de

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
gesloten
di
gesloten
wo
09:00 - 16:00
do
09:00 - 16:00
vr
09:00 - 16:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

Het accent van deze dagbesteding ligt op werkzaamheden die in de buitenlucht plaatsvinden. We werken onder andere in verzorging van de dieren met daarbij ook de onderhoud van de hokken en tuigen. Hierbij kan je denken aan het borstelen/ wassen van paarden,het schoonmaken van het konijnhok of het uitlaten van de hond(en). Ook onderhouden we een moestuin en tunnelkas waarin we onze eigen groente kweken van zaadje tot plant. Dit doen we door de zaadjes te zaaien, regelmatig water te geven en onkruid te wieden, maar ook in de winter om te spitten.
Daarnaast hebben we de zorg en onderhoud voor het grote terrein. Hierbij kan gedacht worden aan kleine kluswerkzaamheden en het bijhouden van alle groenvoorzieningen. Indien mogelijk en veilig kan er gewerkt worden met de zitmaaier en de tractor, waarmee we de grote werkzaamheden verrichten. Veiligheid staat hierbij voorop.

Buiten de werkzaamheden is er genoeg ruimte voor ontspanning op het terrein en in de mooie omgeving rond de Halderse Hoefjes. De balans tussen werk en ontspanning kan worden aangepast aan de vraag van de deelnemer.

Toon meer ˅

Categorie
boerderij
dieren
groenvoorziening
handarbeid
overig

Doelgroepen
autisme
chronisch ziek
gedragsproblemen
niet aangeboren hersenletsel
psychische aandoening
verstandelijke beperking

Kenmerken
Groepswerk
Individueel werk
Buiten de stad
Veel begeleiding
Weinig begeleiding
Buiten werkzaamheden
Rustige omgeving