Coppes Couleur
Helvoirtseweg 167
5263 EC Vught
073-6579157
Stijn Doomen en Yvonne Huijben
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

Passende dagbesteding is voor iedereen belangrijk. Om deel te nemen aan de samenleving, zin te geven aan het leven en voor het gevoel van eigenwaarde.

Voor mensen die blind of slechtziend zijn, is het ook belangrijk om uitdagingen te hebben en een dagstructuur met zinnige activiteiten en sociale contacten helpt daarbij. Dat voorkomt dat o.a. het dag- en nachtritme verstoord raakt en dat men steeds meer in een isolement komt. Als dat verstoord raakt, wordt participeren nog lastiger.

De ervaring leert dat met een visuele beperking, in combinatie met andere beperkingen, het best lastig is om geschikt werk of dagbesteding te vinden.

De omgeving stelt voor onze deelnemers vaak bijzondere eisen: het geluid in de omgeving, de akoestiek, de hoeveelheid prikkels, de netheid van de omgeving met duidelijke plekken voor spullen en vrije, herkenbare looproutes bijvoorbeeld.
Het werk/de activiteit stelt bijzondere eisen. Werken met apparatuur die gevaarlijk kan zijn, vraagt bijvoorbeeld extra aandacht en training. Deze specialistische begeleiding kan geboden worden bij dagbesteding Coppes Couleur.
Leven met slecht zicht kost veel energie. Het energieniveau van mensen met een visuele beperking ligt een stuk lager. Dat heeft gevolgen voor bijvoorbeeld het tempo en/of voor het aantal uur dat iemand op een dag actief kan zijn.

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
09:00 - 16:00
di
09:00 - 16:00
wo
09:00 - 16:00
do
09:00 - 16:00
vr
09:00 - 16:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

Dagbesteding Coppes Couleur biedt uiteenlopende activiteiten zoals koken, muziek, montage, houtbewerking, creatief en nog meer. Daarbij wordt gekeken naar de wensen en behoeften vanuit de deelnemer.

Net als op onze andere locaties voor dagbesteding is de dagbesteding en begeleiding gericht op mensen die blind of slechtziend zijn. Daardoor kunnen deelnemers al hun energie richten op de activiteiten en de contacten met anderen. Dat geeft ruimte om zinvol bezig te zijn en misschien wel nieuwe talenten te ontdekken.

Toon meer ˅

Categorie
handarbeid
houtbewerking
ict computers
koken
kunst
muziek
overig

Doelgroepen
blind slechtziend
meervoudige beperking
ouderen
vrijwilliger

Kenmerken
Groepswerk
Individueel werk
In de stad
Veel begeleiding
Binnen werkzaamheden
Rustige omgeving