Atelier De Witte Raaf
Soesterweg 310
3812 BH Amersfoort
035 647 52 52
Klantbureau Amerpoort
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

De Witte Raaf is een bijzonder atelier. Hier worden glas-in-lood producten gemaakt. Mensen met en zonder beperking werken samen.

Openingstijden
ma
09:00 - 16:00
di
09:00 - 16:00
wo
09:00 - 16:00
do
09:00 - 16:00
vr
gesloten
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

Het team
Bij De Witte Raaf werken mensen met en zonder verstandelijke beperking. Het is een fijne plek voor mensen die graag met hun handen werken. Je kunt er veel leren en mooie dingen maken. Het is fijn als je kunt rekenen met cijfers. In het atelier werken mensen voor hun hobby, in een periode na ziekte of als dagbesteding. Sinds november 2019 biedt Amerpoort dagbesteding bij De Witte Raaf.

Het werk
Je maakt allerlei voorwerpen van glas-in-lood. De techniek is niet zo moeilijk. Je kunt zelf een raam ontwerpen of werken aan een opdracht. Je leert om glas te snijden, het glas in het lood te zetten en te solderen. Ook kun je bijvoorbeeld helpen met klusjes:
•Mee naar de klanten
•Mogelijk helpen bij het plaatsen van een raam
•Meehelpen met het opruimen van de werkplaats

De werkplek
De Witte Raaf ligt op het terrein van de Wagenwerkplaats, op loopafstand van station Amersfoort. Het is een bedrijf, van een ondernemer die heel lang in de zorg heeft gewerkt voordat hij De Witte Raaf begon. Soms werk je samen en soms werk je alleen. Het is een redelijk rustige plek. Wel komen er regelmatig klanten binnen die een raam kopen of een workshop volgen. Je moet netjes en veilig kunnen werken met het gereedschap.

Jouw ontwikkeling
Bij De Witte Raaf leer je stap voor stap te werken met glas-in-lood. De begeleiding helpt je met de techniek. Ook besteden we veel aandacht aan vaardigheden zoals samenwerken, zelfstandig werken en veilig werken. Na een tijdje zie je wat jij kunt maken in glas-en-lood. En kun je trots zijn op wat je hebt gemaakt.

Toon meer ˅

Categorie
handarbeid
kunst

Doelgroepen
autisme
jongeren
niet aangeboren hersenletsel
ouderen
verstandelijke beperking

Kenmerken
Individueel werk
Buiten de stad
Weinig begeleiding
Binnen werkzaamheden
Rustige omgeving
Drukke omgeving