Atelier De Nieuwe Stempel Amerpoort
Leusderweg 30-34
3817 KB Amersfoort
035 647 52 52
Klantbureau Amerpoort
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft een contract met de gemeente

Midden in het schoolgebouw van MBO Amersfoort heeft Atelier De Nieuwe Stempel een winkel/atelier en een groepsruimte. Terwijl de studenten elders in het gebouw les hebben, maken wij hier kaartjes, verpakkingen en stempels.

Openingstijden
ma
09:00 - 16:00
di
09:00 - 16:00
wo
09:00 - 16:00
do
09:00 - 16:00
vr
09:00 - 16:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

Het team
Atelier De Nieuwe Stempel is een werkplek voor jongvolwassenen met een matig tot licht verstandelijke beperking. Soms hebben cliënten ook een lichamelijke of een psychische beperking. De groep bestaat uit 10 tot 12 cliënten en twee begeleiders. Samenwerken, respect en overleg vinden we heel belangrijk. De begeleiders ondersteunen waar nodig en stimuleren je om ook zelfstandig te werken als dat kan.

Het werk
We maken stempels en bedrukken daar allerlei producten mee. Zo maken we bijvoorbeeld kaartjes, cadeauverpakkingen en tasjes. Die verkopen we in onze eigen winkel aan klanten van binnen en buiten de school. Ook verkopen we andere producten van Amerpoort. We werken met verschillende druktechnieken, zoals linodruk en zeefdruk. Je hoeft niet alles te kunnen; iedereen is wel ergens goed in en zo maken we samen mooie dingen. Naast het stempelen hebben we regelmatig contact met de studenten. Zo leren de studenten alvast meer over het leven van mensen met een verstandelijke beperking.

De werkplek
De Nieuwe Stempel zit in het gebouw van de School voor Gezondheidszorg en de School voor Welzijn van MBO Amersfoort. In hetzelfde pand zit ook de dagbesteding van Lokaal 010. Je loopt dagelijks tussen de studenten in het gebouw. Dat is gezellig, maar kan ook wat onrustig zijn.

Het gebouw van MBO Amersfoort ligt aan de Leusderweg 30-34, op een kwartiertje lopen vanaf station Amersfoort. Tegenover de school is een bushalte. Ook zijn er allerlei winkels in de buurt. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk.

Jouw ontwikkeling
Bij Atelier De Nieuwe Stempel leer je praktische en sociale vaardigheden. Je leert bijvoorbeeld samenwerken, delen en hulp vragen. Het contact met de studenten en docenten maakt je wereld groter. Je leert beter voor jezelf op te komen en grenzen te stellen. Je werkt zelfstandig of in de groep. Daarbij kijken we wat jij nodig hebt om op je gemak te zijn en nieuwe dingen te leren.

Kopieer onderstaande link om onze film te bekijken.
https://youtu.be/oXZppVZqKvw

Toon meer ˅

Categorie
handarbeid
kunst
winkel

Doelgroepen
autisme
doof slechthorend
jongeren
lichamelijke beperking
meervoudige beperking
niet aangeboren hersenletsel
ouderen
verstandelijke beperking

Kenmerken
Groepswerk
Individueel werk
In de stad
Veel begeleiding
Weinig begeleiding
Binnen werkzaamheden
Rustige omgeving
Drukke omgeving