Wil jij starten met online vergaderen? Bekijk dan deze 5 handige tools!

De afgelopen weken heeft online vergaderen een vogelvlucht genomen. Waar we voorheen altijd verplicht op kantoor aan het vergaderen waren, zien we dat er steeds meer een verschuiving plaats vind naar online vergaderen. De verwachting is ook dat online vergaderen een steeds belangrijkere rol in gaat nemen, ook na de corona crisis. Wanneer je je al eens hebt georiënteerd op online vergaderen, kan ik me voorstellen dat er enorm veel aanbieders op je af kwamen. Ik kan me voorstellen dat je door alle online bomen, het vergaderbos niet meer kunt zien. Vandaar dat ik 5 tools voor je uitlicht, zodat je een keuze kunt maken uit de vergadertool die het beste bij jou en je dagbesteding past.

Microsoft Teams

De meeste dagbestedingen werken met Microsoft Office. Microsoft teams sluit hierdoor naadloos aan bij je huidige pakket. Tijdens de corona tijd bied Microsoft de zakelijke thuiswerksoftware Teams tijdelijk gratis aan vanwege het corona virus. Dit betekent dat ieder bedrijf en individu een gratis premiumversie van Microsoft Teams gebruiken.

De applicatie is écht gericht op teamwork en helpt alle teams om zoveel mogelijk op één lijn te blijven. Om goed te kunnen samenwerken sluit dit pakket naadloos aan bij de andere Microsoft 365 pakketten zoals Word, Excel en PowerPoint, die je via dezelfde Teams interface kunt openen en delen.

Skype

Skype is wellicht in dit rijtje geen onbekende bij je. Skype is al sinds 2003 actief en heeft miljoenen gebruikers over de hele wereld. Skype heeft als doel om mensen overal en altijd in contact met elkaar te laten blijven. Dit kan op privé zijn, maar natuurlijk ook zakelijk. Het Skype programma installeer je op je computer en via het toevoegen van contacten kun je binnen no-time een online gesprek voeren. Je kunt zowel 1 op 1 gesprekken voeren alsmede groepsgesprekken tot wel 50 leden! Het grote voordeel van Skype is dat het gratis is. Verder heeft het andere slimme (betaalde) functionaliteiten. Zeker het proberen waard!

 

Google Hangouts

Natuurlijk kan een organisatie als Google niet achter blijven in de online vergaderwereld. Google heeft een eigen programma genaamd “Google Hangouts”. Voorwaarde om met Google Hangouts aan de slag te gaan is dat je een Google account hebt. Heb je deze niet? Dan kun je heel gemakkelijk een kosteloos account aanmaken. Daarna kun je direct aan de slag vanaf je telefoon, computer of laptop!

Wanneer iemand een (video)gesprek wil starten met jou, ontvang je direct een pushmelding. Bijna vanzelfsprekend werkt Google Hangouts naadloos samen met de andere Google apps en diensten zoals Chrome en Gmail. Tip: Vanuit je Chrome browser, kun je direct een videogesprek starten!

WhatsApp

De kans dat je deze app niet op je telefoon hebt, is heel erg klein. Met andere woorden: Whatsapp is een app die door vrijwel iedereen in Nederland wordt gebruikt om met elkaar via tekstberichten te communiceren. Maar wist je ook dat je kunt videobellen met Whatsapp? Het is mogelijk om met Whatsapp te videobellen met maximaal 4 personen. Dat is dan ook direct het nadeel, omdat in de praktijk 4 personen niet heel veel is. Het grote voordeel is dat Whatsapp bij vrijwel iedereen al bekend is en hierdoor heel laagdrempelig is. Wat verder een nadeel kan zijn is dat het lastig(er) is om aantekeningen te maken wanneer je aan het videobellen bent met je telefoon in je hand.

Zoom

De grote onbekende tot aan de corona crisis. Sinds het begin van de corona crisis heeft Zoom een enorme groei doorgemaakt in het aantal gebruikers. En dat is niet gek, omdat Zoom qua mogelijkheden erg uitgebreid is. Zo kun je met Zoom kosteloos videobellen tot 50 deelnemers. Hier zit een tijdslimiet aan van 40 minuten, maar dit zorgt er ook voor dat de vergaderingen lekker efficiënt blijven. Daarnaast is het heel makkelijk om deelnemers uit te nodigen met een linkje, je scherm te delen en om een gedeelte van je video’s op te nemen. Wel zo makkelijk voor de notulen! Kleven er nadelen aan Zoom? Op gebied van privacy is Zoom niet de meest stabiele aanbieder. Zo is uitgelekt dat Zoom je privacy gegevens doorverkoopt aan derden. Weeg daarom de voordelen van het gebruik van Zoom, goed af tegen de nadelen. Zeker wanneer je bovengenoemde alternatieven hebt.

Heb je vragen gekregen over bovenstaande? Neem dan contact met ons op zodat we al je vragen kunnen beantwoorden en jij eventueel kan starten met online vergaderen!