Op 2 oktober 2020 hebben Jouwdagbesteding en het Sprongcollege uit Deurne de handen ineen geslagen. Het Sprongcollege is een onderdeel van IVODeurne, waarbij leren in de praktijk een hele belangrijke pijler is. Karlijn Schuurmans van het Sprongcollege:Onze leerlingen leren door te doen, door praktisch bezig te zijn. Op school leren ze koken, tuinieren en huishoudelijke taken en ze gaan op werkbezoeken en stages. Daar leren ze ontzettend veel. Ze maken kennis met een beroep, ontwikkelen sociale vaardigheden en leren werken binnen een bedrijf.” 

De leerlingen op het Sprongcollege ervaren in de praktijk wat het beste bij hen past. Hiervoor krijgen zij o.a. de mogelijkheid om zich te oriënteren op een dagbestedingsplek. Karlijn: “In de praktijk blijkt dat een leerling zich moeilijk zelf kan oriënteren omdat er bijvoorbeeld vanuit school of ouders toch een bepaalde invloed op de leerling wordt uitgeoefend. Hoewel dit goed bedoeld is is het juist enorm belangrijk dat een leerling zelf aan zet is in de zoektocht naar een geschikte dagbestedingsplek. Je zal dan zien dat op deze manier de motivatie om vervolgens naar deze dagbesteding te gaan veel groter is. Onze leerlingen komen door gebruik te maken van Jouwdagbesteding sneller op een passende dagbestedingsplek”.

Omdat dagbestedingen zich op Jouwdagbesteding enorm goed kunnen presenteren d.m.v. van foto’s, bedrijfsinformatie en specifieke kenmerken, kan een leerling zich van te voren al goed verdiepen in een dagbesteding. “De ‘wat past bij jou vragenfilter’ is een ideale tool om binnen 5 vragen de voorkeur van de leerling op een laagdrempelige manier in beeld te krijgen. En dat is het unieke én gebruiksvriendelijke van Jouwdagbesteding. En nog belangrijker: dit is precies de behoefte bij onze leerlingen en dit zal alleen maar toenemen. Verder krijgen ouders ook meer gevoel bij de dagbesteding waar de leerling graag naar toe wilt” aldus Karlijn. 

De komende periode zullen de leerlingen van het Sprongcollege kennis maken met Jouwdagbesteding. De doelstelling is dat leerlingen hun horizon kunnen verbreden op kwantitatief én kwalitatief gebied. De ontwikkeling en hun geluk staan altijd op de eerste plaats.

Staat jouw dagbesteding nog niet op onze website? Maak dan snel jouw gratis account aan.