Podiumgesprek: Zorgimkerij Ecopoll

Op Jouwdagbesteding.nl kan een dagbesteding een podiumplek creëren door middel van foto’s, informatie en unieke kenmerken. Maar sommige verhalen, visies en drijfveren hebben meer ruimte nodig. Deze keer hebben wij Jasper en Thea Schuurmans, de eigenaren van Zorgimkerij Ecopoll, gesproken.

Wie zijn de initiatiefnemers achter Zorgimkerij Ecopoll?

Sinds 1998 hield Thea samen met haar echtgenoot bijen waarvoor ze in 2013 een informatiecentrum hebben opgezet. In 2017 is de dagbesteding Zorgimkerij Ecopoll opgezet, Jasper en Thea Schuurmans zijn de drijvende krachten achter deze organisatie. Tot op de dag van vandaag vind de dagbesteding dan ook plaats in het informatiecentrum ‘Bijenteeltmuseum- Imkerij Ecopoll’.

“Wij nemen het leven zoals het is en pakken aan wat voorbij komt! Zo kwam op een gegeven moment door onze persoonlijke situatie het idee om dagbesteding op te starten, waarmee we de mantelzorger ontlasten. En daar zijn we voor 100% voor gegaan. Go with the flow, dat is ons gezamenlijk motto” vertelt Thea met een lach op haar gezicht. 

dagbesteding-in-alkmaar

Visie en succesfactor van de Zorgimkerij Ecopoll

“Onze verschillende krachten, dat is juist onze kracht. Met mijn opleiding tot verpleegkundige, vind ik het fijn om mensen persoonlijke zorg te geven en hierdoor de natuurlijke groei te bewerkstellen. Maar ook de organisatorische kant is op mijn lijf geschreven. Het grote plaatje, de toekomst, daar ben ik vaak mee bezig. Mijn moeder Thea is de doorpakker en de stuwende kracht achter onze Zorgimkerij. We vullen elkaar op dat vlak goed aan.” vertelt Jasper trots.  

“Wij hebben vanuit onze persoonlijke situatie gemerkt hoe belangrijk zorg is. Zelf ben ik namelijk ook mantelzorger geweest en ik weet dus hoe het is. We richten ons dus ook op het ontzorgen van de mantelzorgers en hebben nu eindelijk de mogelijk om dit goed te begeleiden. Door de ligging op het platteland, is het een plek waar de cliënten de rust en ruimte hebben. ” aldus Thea.

“Onze cliënten komen als individu binnen, maar door onze groepsgrootte is er veel ruimte voor groepsdynamiek. Hierdoor zie je dat er veel activiteiten in groepsverband plaatsvinden, zoals Jeu de Boules of sjoelen. Hierdoor kunnen wij weer de aandacht geven aan de individu, voor degene die dat nodig heeft. We vinden het belangrijk dat er ook aandacht is voor lichamelijke ontwikkeling, zo wandelen we regelmatig een stukje over ons erf en merken daardoor ook een versterking van de fysieke gesteldheid bij onze cliënten. Ook komt er regelmatig een fysiotherapeut langs om groepsoefeningen te doen” aldus Jasper.

” Bij Zorgimkerij Ecopoll groeit de individu door de groep. We vinden altijd iets wat onze cliënten leuk vinden om te doen. Het gevoel van verbondenheid en daarmee de natuurlijke groei realiseren, vinden wij belangrijk ” 

Wat staat er komende tijd op de planning?

“We willen de komende tijd zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met onze dagbesteding. En als ik groot mag dromen? Dan zou ik misschien nog een keer wat overnachtingsmogelijkheden bieden. Speciaal voor het ontzorgen van de mantelzorgers. Maar daar ligt voor ons vooralsnog niet de focus. Het belangrijkste is dat we het iedere dag een beetje beter dan gisteren willen doen.” aldus Jasper.

stichting-saga

Kennismaken met Zorgimkerij Ecopoll?

In de podiumplek van Zorgimkerij Ecopoll kun je meer informatie lezen. Maar ook op de website kun je nog veel meer te weten komen over Zorgimkerij Ecopoll. Het leukste is om gewoon even binnen te lopen om kennis te maken met deze fantastische dagbesteding!

Jouwdagbesteding zorg(t) voor verbinding!

Neem vrijblijvend contact met ons op

3 + 1 =

ilse-van-www.jouwdagbesteding.nl