Podiumgesprek: Special Media Awards

Op Jouwdagbesteding.nl kan een dagbesteding zichzelf een podium geven door middel van foto’s, informatie en unieke kenmerken. Maar sommige verhalen, visies en drijfveren hebben meer ruimte nodig. In een podiumgesprek hebben wij een goed gesprek met een eigenaar van een dagbesteding of een initiatiefnemer van een bijzonder project of evenement.

Dit keer hebben Sonja Heijkamp, initiatiefnemer van de Special Media Awards, gesproken. 

Wie is de initiatiefnemer achter de Special Media Awards?

Sonja Heijkamp is de bedenker en initiatiefnemer van de Special Media Awards. Voor het eerst zijn de Special Media Awards in 2018 onder de vleugels van Amerpoort georganiseerd. “Met veel enthousiasme zijn we dit initiatief in 2018 gestart en het evenement was een ontzettend groot succes! Vanuit heel Nederland en ook van andere zorginstanties waren er enorm veel positieve reacties. Maar het allerbelangrijkste: voor de deelnemers was het een dag om nooit te vergeten én een dag om stiekem alweer uit te kijken naar de volgende editie! Inmiddels zijn ook de editie van 2019 en 2020 een groot succes gebleken waar ook veel BN’ers aan hebben bijgedragen. En het wordt steeds groter! ” vertelt Sonja opgewekt.

Behalve initiatiefnemer van de Special Media Awards houdt Sonja veel ballen in de lucht. Zo runt ze diverse projecten binnen Amerpoort, helpt en ondersteunt ze bij (nieuwe) initiatieven en is ze eigenaresse van de Tweetfabriek. En in deze coronaperiode? Dan steekt ze de handen nog verder uit de mouwen en staat ze ‘op de werkvloer’ om te helpen. “Eigenlijk kom ik dagen en uren te kort, maar het bruist altijd qua ideeën!” zegt Sonja lachend. Hier krijgen wij energie van!

jouwdabesteding-in-gesprek-met-sonja-heijkamp-special-media-awards

Visie

“De Special Media Awards worden niet zonder reden georganiseerd: het draait om het herkennen en erkennen van digitale vaardigheden bij jongeren met een licht verstandelijke beperking, die direct ook een inspiratie zijn voor anderen. De Special Media Awards staan in het teken van een leuk online leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat kan alleen als je toegang hebt tot internet, de risico’s kent, de kansen van media kunt benutten en ondersteuning krijgt als je dat nodig hebt. Soms komen jongeren met een licht verstandelijke beperking juist op een negatieve manier in het nieuws als het gaat om social media. De extra kwetsbaarheden en de risico’s worden uitgelicht. Met de Special Media Awards geven wij samen met partners uit de gehandicaptenzorg en de mediawereld op een positieve manier aandacht aan de meerwaarde van media. Behalve fun, is het ook educatief!” aldus Sonja. 

” Met de Special Media Awards geven wij samen met partners uit de gehandicaptenzorg en de mediawereld op een positieve manier aandacht aan de meerwaarde van media. Behalve fun, is het ook educatief! “

Wat staat er komende tijd op de planning?

De komende tijd staat er voor Sonja meer dan genoeg op de planning. “We zijn nu bezig met het samenstellen van de teams. Wie kan wat organiseren? Wat kunnen we leren van de voorgaande edities? We kunnen ieders hulp goed gebruiken, zodat we er samen een onvergetelijk evenement van kunnen maken. Voor mij is het echt een evenement van samenwerking. Daarnaast houden we natuurlijk nog altijd rekening met corona, want je weet niet hoe dit zich gaat ontwikkelen. Afgelopen jaar was de Special Media Awards online. Anders dan de voorgaande jaren, maar eigenlijk best passende als je beseft dat wij ons richten op de online media.” 

Kennismaken met de Special Media Awards?

Jouwdagbesteding vindt dit een ontzettend mooi initiatief waar wij enorm blij van worden! Op de website van de Special Media Awards kun je nog veel meer informatie terugvinden. Je kunt je daar ook aanmelden om te helpen. En natuurlijk kun je je daar ook aanmelden om kans te maken op een Award! 

We enorm trots op wat Sonja samen met de andere partners heeft neergezet en blijft neerzetten. Op naar ontzettend mooie editie van de Special Media Awards in 2021! 

Jouwdagbesteding zorg(t) voor verbinding!

Neem vrijblijvend contact met ons op

4 + 7 =

ilse-van-www.jouwdagbesteding.nl