Hulp bij het verkleinen van de bestandsgrootte van jouw foto’s

Om jouw advertentie op jouwdagbesteding.nl eruit te laten springen, heb je mooie foto’s nodig. Een foto zegt immers meer dan duizend woorden. Waarschijnlijk heb jij op je mobiele telefoon veel meer mooie foto’s staan dan dat je zou verwachten. En anders kun je ze natuurlijk maken. Het allerbelangrijkste voor goede advertentie is dat de afbeeldingen qua bestandsgrootte zijn verkleind zodat jouw advertentie snel kan worden geladen door gebruikers. Daarom moet je op jouwdagbesteding.nl foto’s plaatsen met een maximale grootte van 2 MB. Om je een indruk te geven: wanneer je een foto maakt met je mobiel, dan is deze foto vaak al 4 MB of meer. Maar hoe verklein je de foto? Ik leg het je graag uit!

Voor Iphone: stuur de foto naar je eigen e-mailadres

1. Ga naar je de foto die je wilt gebruiken en druk links onderin op het icoontje met het pijltje.
2. Kies voor de optie ‘deel’.
3. Daarna voor de optie ‘e-mail’.
4. Vul je eigen e-mailadres in en druk op ‘verstuur’.
5. Wanneer de foto groot is, komt er een pop-up naar boven. Hierin kies je het geschikte formaat. Foto’s tot 1MB zijn het beste. Vaak zul je zien dat je voor de optie ‘groot’ kunt kiezen.
6. Ga naar je e-mail op je computer en download daar de foto.
7. Sla de foto in JPG op door te beginnen met onze naam en daarna met de naam van jouw dagbesteding (bijvoorbeeld “de Vlinder”) Als laatste zet je het nummer van de foto. De woorden verbind je doormiddel van streepjes ( – ). Voorbeeld: jouwdagbesteding-de-vlinder-1. De tweede foto sla je dan als volgt op: jouwdagbesteding-de-vlinder-2. Doe hetzelfde ook voor de derde en vierde foto.

Voor Android: stuur de foto naar je eigen e-mailadres

1. Ga naar de foto die je wilt gebruiken en druk onderin op het icoontje met 3 verbindende puntjes
2. Kies voor de optie ‘Outlook’.
3. In het venster verschijnt dan de optie om de afbeelding te verkleinen. Hier kies je voor.
4. Vul je eigen e-mailadres in en druk op ‘verstuur’.
5. Ga naar je e-mail op je computer en download daar de foto.
6. Sla de foto in JPG op door te beginnen met onze naam en daarna met de naam van jouw dagbesteding (bijvoorbeeld “de Vlinder”) Als laatste zet je het nummer van de foto. De woorden verbind je doormiddel van streepjes ( – ). Voorbeeld: jouwdagbesteding-de-vlinder-1. De tweede foto sla je dan als volgt op: jouwdagbesteding-de-vlinder-2. Doe hetzelfde ook voor de derde en vierde foto.

Laat ons je helpen!

We kunnen ons voorstellen dat het misschien makkelijker lijkt dan gedaan. Kom je er niet helemaal uit? Dan helpen wij je natuurlijk graag. Ook kunnen we je bijvoorbeeld helpen met het bewerken van je foto’s, zodat de kleuren nog net iets mooier uitkomen en maken we de foto’s perfect op maat. We doen dit met plezier, dus we helpen je uiteraard kosteloos.