Zorgimkerij Moergoed, dagbesteding in tuin en keuken
Schoorstraat 26a
5071 RA Udenhout
0651381907
www.moergoed.nl
Nanda Wassink
Stuur een bericht

Deel deze dagbesteding

Bedrijfsinformatie

Deze dagbesteding heeft geen contract met de gemeente

Zorgimkerij, -tuin en -keuken Moergoed biedt kleinschalige dagbesteding aan voor (jong-)volwassenen met psychische of sociale hulpvragen, met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of burn-out klachten. De deelnemers werken samen in de prikkelarme pluktuin en rond de imkerij. De rustige, groene omgeving biedt een beschutte plek waar we samen werken en waar ruimte is om ons te verwonderen over al het moois dat groeit en bloeit. Oogst uit de tuin wordt verwerkt tot mooie producten in de op het terrein aanwezige keuken.

Toon meer ˅

Openingstijden
ma
gesloten
di
10:00 - 16:00
wo
10:00 - 16:00
do
10:00 - 16:00
vr
10:00 - 16:00
za
gesloten
zo
gesloten

werkzaamheden

Afhankelijk van de seizoenen en het weer worden per week de activiteiten bepaald. Denk hierbij aan het verzorgen van de kippen en schapen, snoeien, planten, onkruid wieden, oogsten, werken in de bijenvolken, honing slingeren, kaarsen maken. Bij Moergoed gaan we uit van het grote geheel.
Wie in de keuken werkt verwerkt de oogst uit de tuin. Groenten en fruit uit de tuin wordt verzameld en naar binnen gebracht. Hier wordt het verder verwerkt tot jams, ijsjes, chutneys en siropen. Kastanjes worden gedroogd voor meel en taarten worden gebakken voor bezoekers van de tuin.

Toon meer ˅

Categorie
boerderij
dieren
groenvoorziening
koken
overig

Doelgroepen
autisme
chronisch ziek
jongeren
lichamelijke beperking
niet aangeboren hersenletsel
psychische aandoening
verstandelijke beperking

Kenmerken
Binnen werkzaamheden
Buiten werkzaamheden
Rustige omgeving